Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας έχει όνομα. Λέγεται Βαρδακώστας Γιώργος

Ο απερχόμενος Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας έχει όνομα. Λέγεται Βαρδακώστας Γιώργος
Ανώνυμε λιβελογράφε, που κρύβεσαι πίσω από τον τίτλο ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Πιερίας, φανερώσου. Αν τολμάς κι αν σου το επιτρέπει η επαναστατική σου συνείδηση, πες μου ποιος είσαι κι ας δώσουμε ραντεβού στο δικαστήριο. Με τα λεφτά που θα πάρω από τη συκοφαντική δυσφήμιση, θα πληρώσω το ρεύμα, πριν μου το κόψουν, ή κάποια δόση της εφορίας ή ίσως κάποια δόση από τα καθυστερημένα μου δάνεια.

Ανάμεσα στις τάξεις του ΠΑΜΕ υπάρχουν και ελάχιστοι εκλεκτοί συνάδελφοι, που εκτιμώ απεριόριστα, άνθρωποι της προσφοράς, αγνοί ιδεολόγοι, που ποτέ δεν διεκδίκησαν δάφνες. Δυστυχώς ο όρος ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών περιλαμβάνει και όλους αυτούς και θα συνεχίσει να τους περιλαμβάνει μέχρι να διαφοροποιηθούν δημόσια από τις προσβλητικές αναφορές στο πρόσωπό μου.

Στην αναζήτηση της Αλήθειας έψαξα λίγο στο Internet. Αν βαριέσαι, μπορείς να παρακάμψεις τις επόμενες παραγράφους και να πας κατευθείαν σ’ εκείνα, που σου γαργαλούν τον εγκέφαλο. Ωστόσο επιμένω. Αν θέλεις να δεις τι εστί αλήθεια, διάβασε αυτά που βρήκα:

Αλήθεια είναι, γενικά, η υπαρκτότητα μιας κατάστασης ή η πραγματικότητα ενός γεγονότος. Ως αλήθεια δεχόμαστε αυτό που αντιλαμβάνονται ως πραγματικότητα, με σιγουριά, οι περισσότεροι άνθρωποι. Όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν στην αντίληψη ενός φαινομένου, δημιουργούν μια κοινή σύμβαση για το φαινόμενο και την «αίσθηση» που αυτό προκαλεί. Όταν αυτή η κοινή σύμβαση αφορά ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων, όταν δηλαδή «όλοι» αντιλαμβάνονται κάτι με όμοιο τρόπο, τότε η κοινή αυτή σύμβαση γίνεται αποδεκτή ως αλήθεια.

Δύο διαφορετικές ομάδες ανθρώπων μπορούν να έχουν διαφορετικές «αλήθειες»: οι μεν να λένε ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος και οι δε ότι ο ουρανός είναι κόκκινος. Καθώς το χρώμα είναι μόνο μια μορφή που σχηματίζεται στον εγκέφαλο από την επεξεργασία της αλληλουχίας ηλεκτρικών ώσεων που μεταφέρει το οπτικό νεύρο, το κόκκινο είναι μια σύμβαση, η οποία εξαρτάται από την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε όλοι με όμοιο τρόπο κάτι όπως το χρώμα. Η αχρωματοψία για παράδειγμα θα μπορούσε να προκαλέσει μια τέτοια ασυμφωνία.



Μπερδεύτηκες; Υπομονή. Λίγο ακόμα.


Η λέξη αλήθεια προέρχεται από το στερητικό α- και τη λέξη λήθη (λησμονιά). Σύμφωνα όμως με το λεξικό των Liddell - Scott η λέξη προέρχεται από το λήθω=λανθάνω (=μου διαφεύγει) και το στερητικό "α".

Το ψέμα δεν είναι το ακριβώς αντίθετο της αλήθειας. Η αλήθεια αντανακλά και παράγει πραγματικότητα, η μη αλήθεια δεν παράγει πραγματικότητα, ενώ το ψέμα, ενώ δεν αντανακλά την πραγματικότητα, παράγει νέα πραγματικότητα, νέα δηλαδή αλήθεια, όταν το πιστεύει κάποιος.


Μη γελάς. Τα βρήκα στη Wikipedia.


Πολλές φορές κάποιος μπορεί να κάνει αληθείς δηλώσεις, να μη λέει δηλαδή ψέματα για όσα τον ρωτούν και παρόλα αυτά να κρύβει μέρος της αλήθειας, ηθελημένα. Αυτού του είδους η πρακτική για πολλούς είναι ομότιμη με ψέμα, με την έννοια ότι έχει την ίδια πρόθεση.

Η αλήθεια δεν είναι ίδια για τον καθένα. Για την αλήθεια διαφωνούν ακόμη και ειδικοί επί των θεμάτων. Για παράδειγμα οι επιστήμονες διαφωνούν σε πολλά θέματα για το τι ισχύει πραγματικά και οι θρησκείες αποδέχονται διαφορετική εκδοχή της αλήθειας η μία από την άλλη. Ακόμη και όταν αλήθεια θεωρείται η πραγματικότητα που βιώνουμε, όσοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν παράλληλα σύμπαντα, θεωρούν πως ένα σύμπαν σαν το δικό μας είναι επίσης μια εκδοχή της αλήθειας.


Αρκετά ως εδώ. Ας μεταφερθούμε ξανά στο δικό μας σύμπαν.


Πολλά ψέματα είπαμε ολά ολά
Πολλά ψέματα είπαμε ολά ολά
Ας πούμε και μια αλήθεια βατσιτσέλο βατσιτσό
Ας πούμε και μια αλήθεια βατσιτσέλο βατσιτσό
Καιρός λοιπόν γι αλήθειες.


Περίεργε αναγνώστη, όσο κι αν ψάξεις, πουθενά μα πουθενά δεν θα βρεις κείμενο δικό μου ενάντια στους γυμναστές που εργάζονται στην Πρωτοβάθμια. Αντίθετα θα βρεις μια ολοκληρωμένη πρόταση 20 σελίδων, από την οποία μερικοί απομόνωσαν, κατά την προσφιλή τους τακτική, 20 γραμμές απλά και μόνο για να δημιουργήσουν εντυπώσεις σε όσους δεν διάβασαν ολόκληρη την πρόταση.

Επίσης πουθενά δεν θα βρεις δικό μου κείμενο που να στάζει χολή για τους ανά τη Γη κατατρεγμένους. Αντίθετα θα βρεις κείμενα που ασκούν κριτική σε όσους, όπως το ΠΑΜΕ, χρησιμοποιούν τον ανθρώπινο πόνο, για να μαζεύουν ψηφαλάκια. Επίσης, αν ψάξεις, θα βρεις κείμενα του ΠΑΜΕ, στα οποία διαχωρίζει τα παιδιά των αλλοδαπών σε προσφυγόπουλα (εννοώντας προφανώς τα παιδιά των προσφύγων), που έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, ξεχνώντας όλα τα υπόλοιπα παιδάκια, που η κακή τους τύχη τα έφερε στη χώρα μας και γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τις διάφορες Μ.Κ.Ο.

Συμπτύξεις τμημάτων, υπεραριθμίες και κινητικότητα σύμφωνα με το ΠΑΜΕ οφείλονται στο Πρόεδρο της Ε.Λ.Μ.Ε., ο οποίος (άραγε με ποια ιδιότητα;) εφάρμοσε άδικους νόμους με αποτέλεσμα να βρεθούν δεκάδες συνάδελφοι στην κινητικότητα!


στραβός βελόνα γύρευε ολά ολά
στραβός βελόνα γύρευε ολά ολά
μέσα σ’ έν’ αχυρώνα βατσιτσέλο βατσιτσό
μέσα σ’ έν’ αχυρώνα βατσιτσέλο βατσιτσό

κι ένας κουφός του έλεγε ολά ολά
κι ένας κουφός του έλεγε ολά ολά
την άκουα που εβρόντα βατσιτσέλο βατσιτσό
την άκουα που εβρόντα βατσιτσέλο βατσιτσό



Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι αυτός που πρότεινε να βιντεοσκοπούνται οι συνεδριάσεις του Δ.Σ., καθώς και οι Γενικές Συνελεύσεις, προκειμένου κανένας, ούτε και το ΠΑΜΕ, να μην μπορεί να αμφισβητήσει ή διαστρεβλώσει τα όσα διαδραματίζονται εκεί.

Το ΠΑΜΕ (όπως και οι υπόλοιπες παρατάξεις) καταψήφισε την πρόταση και σήμερα μπορούν όλοι να καταλάβουν το γιατί. Κάθε φορά που τους συμφέρει, πετούν ένα κομμάτι λάσπη και ο λασπωμένος καλείται στη συνέχεια να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, αλλά ιπποπόταμος, συνηθισμένος στη λάσπη και αρκετά παχύδερμο, για να μην αντιδρά.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ο μόνος που υπερασπίστηκε στη Δ.Ε.Π. την διασπαστική προσπάθεια του ΠΑΜΕ, ενάντια στις αποφάσεις του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. για δημιουργία του Λαϊκού Φροντιστηρίου. Όταν ομόφωνα τα υπόλοιπα μέλη της Δ.Ε.Π. απέρριψαν τη σχετική αίτηση του ΠΑΜΕ επειδή τα μέλη του:

  • κάπνιζαν μέσα στην αίθουσα του 15ου Δημοτικού Σχολείου που τους είχε παραχωρηθεί, 
  • προξένησαν φθορές, 
  • ξεχνούσαν το air condition ανοιχτό όλο το βράδυ και 
  • άφηναν την πόρτα ξεκλείδωτη, παρά το ότι στον χώρο υπήρχαν υπολογιστές και άλλα μηχανήματα αξίας,
τότε μόνο ένας, ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε., αντέδρασε και χάρη σ’ αυτόν παραχωρήθηκε στο ΠΑΜΕ και πέρυσι, αλλά και φέτος το 4ο ΓΕ.Λ. προκειμένου να λειτουργήσει μία δομή αλληλεγγύης, που προσφέρεται μόνο στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών και όχι σε όλα τα παιδιά, που έχουν οικονομικό πρόβλημα.


Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι αυτός, που γύρισε όλα τα σχολεία, όχι για να πείσει τους συναδέλφους να συμμετέχουν σε απεργίες του 5 %, αλλά για να ξεκινήσει δικαστικός αγώνας για τη διεκδίκηση των χαμένων δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας, όταν το ΠΑΜΕ έκανε απλά επαναστατική γυμναστική και πορείες των 10 ατόμων.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι αυτός που ανταποκρίθηκε στο αίτημα των συναδέλφων της Οικιακής Οικονομίας και συγκάλεσε Γενική Συνέλευση για το θέμα, συνέταξε σχετικό ψήφισμα, προώθησε τα αιτήματα των συναδέλφων και τους υπέδειξε σχετική επιστημονική έρευνα σύμφωνα με την οποία θα μπορούσαν με επιχειρήματα και όχι με άναρθρες κραυγές να διεκδικήσουν και να κερδίσουν πίσω το χαμένο τους ωράριο.

Στην ίδια Γενική Συνέλευση, ο γνωστός συνδικαλιστής και επαγγελματίας συκοφάντης του ΠΑΜΕ με ειδικότητα Οικιακής Οικονομίας ήταν απλά απών (!) και το ΠΑΜΕ πετούσε την μπάλα στην εξέδρα, ζητώντας από τους άλλους να ψάξουν να βρουν φανταστικούς συμμάχους, προκείμενου όλοι μαζί να ξεκινήσουμε λαϊκούς (!), ταξικούς (!) αγώνες ενάντια σε φανταστικούς εχθρούς (βλ. ανεμόμυλους).

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν παρακάλεσε ποτέ για να πάρει οργανική, γι’ αυτό και παραμένει ακόμα στη διάθεση του Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ούτε έβαλε λυτούς και δεμένους για να πάρει απόσπαση στο Ι.Σ.Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν έχει ενοικιαζόμενα δωμάτια, ούτε τραγουδάει ή παίζει μουσικό ή άλλο όργανο σε νυχτερινά μαγαζιά.

Αντίθετα ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. έχει υποστεί τις συνέπειες της εις βάρος του επίθεσης, αφού κάθε φορά, που κάποιο κείμενο ή κάποια θέση του ενοχλεί, εμφανίζεται στην επιχείρηση της γυναίκας του (φροντιστήριο ξένων γλωσσών και πληροφορικής) το Σ.Δ.Ο.Ε. ή η Επιθεώρηση Εργασίας ή το Ι.Κ.Α. ή ο Ο.Α.Ε.Δ. προκειμένου να διερευνηθεί … τι άλλο, κάποια ανώνυμη καταγγελία.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε., αν και εκπρόσωπος της επιχειρηματικότητας, δυσκολεύεται απίστευτα να σπουδάσει τρία παιδιά σε τρεις διαφορετικές πόλεις, όταν άλλοι συνάδελφοί του με μεγαλύτερα εισοδήματα, έχουν καταφέρει να βάλουν τα δικά τους παιδιά στις φοιτητικές εστίες.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. δεν κρύφτηκε ποτέ. Είναι μάχιμος εκπαιδευτικός από τη μέρα που διορίστηκε και υπογράφει πάντα τα κείμενά του. Καταθέτει προτάσεις (όχι κατ’ ανάγκη σωστές) και υφίσταται αδιαμαρτύρητα την σκληρή κριτική. Δεν λέει όχι σε όλα. Είναι πάντα υπέρ του διαλόγου. Στηρίζει το σωστό και το δίκαιο ανεξάρτητα ποιον έχει απέναντί του. Απεργεί, όχι όταν τον διατάζει το κόμμα, αλλά όταν τον καλεί η συνείδησή του.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. ψήφισε δύο φορές υπέρ της απεργίας μέσα στην εξετάσεις, παρά το ότι και τις δύο φορές είχε παιδί στην Γ΄ Λυκείου και υποψήφιο. Και τις δύο φορές το ΠΑΜΕ, φοβούμενο ότι κάτι τέτοιο, μπορεί να οδηγούσε σε μαζικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, όχι μόνο το καταψήφισε, αλλά έκανε ότι περνούσε από το χέρι του να το αποτρέψει, διατηρώντας για τον εαυτό του το προνόμιο των «αγώνων».

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε., μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου της Ε.Λ.Μ.Ε. γύρισαν όλα τα σχολεία του νομού και παρότρυναν τους συναδέλφους να απεργήσουν εις ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους, που είχαν βγει σε διαθεσιμότητα, επιτυγχάνοντας μοναδικά για το Νομό Πιερίας ποσοστά συμμετοχής της τάξης του 90%.

Ακόμα και τότε όμως το ΠΑΜΕ με τα μέλη του, γυρνώντας στα σχολεία, παρότρυναν τους συναδέλφους να συμμετέχουν στις λαϊκές, ταξικές πορείες του ΠΑΜΕ και όχι μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους στα συλλαλητήρια της Ε.Λ.Μ.Ε.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε., φασίστας και ρατσιστής σύμφωνα με το ΠΑΜΕ και τις άλλες δικτατορικές δυνάμεις, είναι αυτός που για τρία (3) χρόνια δίδαξε, χωρίς κανένα αντάλλαγμα (εκτός από ύβρεις και συκοφαντίες) στο Κοινωνικό φροντιστήριο, που ο ίδιος οργάνωσε, σε Έλληνες, Αλβανούς και Βούλγαρους μαθητές, όταν όλοι εκείνοι, που υποτίθεται ότι είναι υπέρ της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού ποιούσαν τη νήσσα.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. υπέγραψε, ως όφειλε, αν και καταψήφισε, τα βλακώδη ψηφίσματα του ΠΑΜΕ για τους Κούρδους αγωνιστές στη Γερμανία, για τους εργαζόμενους στη Mercedes Benz και τους εργαζόμενους στην Coca Cola στη Βουλγαρία.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. είναι ένας όψιμος συνδικαλιστής, που ποτέ δεν διεκδίκησε δάφνες μεγάλου αγωνιστή και ήρθε η ώρα να «τιμωρηθεί» από τους συναδέλφους του για όλα του τα λάθη στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. έχει όνομα. Λέγεται Βαρδακώστας Γιώργος και οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους και συνοδοιπόρους, που στηρίζουν τη μοναδική ανεξάρτητη φωνή, που λέγεται Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών. Αυτούς, στους οποίους ο ίδιος πρότεινε να τους απαλλάξει από την παρουσία του στο ψηφοδέλτιο για τις εκλογές της Ε.Λ.Μ.Ε., όχι για να μη λογοδοτήσει, αλλά για να μη τους επιβαρύνει με ένα βάρος 120 κιλών, που κινδυνεύει να βυθίσει μια μοναδική προσπάθεια τεσσάρων ετών.

Αγαπητοί συνάδελφοι και λοιποί αναγνώστες. Ναι. Θα είμαι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές για την Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας και μπορείτε να με τιμωρήσετε. Ωστόσο, στο ίδιο με μένα ενιαίο ψηφοδέλτιο θα βρείτε μια πλειάδα εκλεκτών συναδέλφων, που όλοι τους είναι πιο άξιοι και πιο ικανοί από εμένα, να σας εκπροσωπήσουν στο επόμενο Δ.Σ. Μη καταδικάζετε έναν ολόκληρο κλάδο, απλά και μόνο επειδή διαφωνείτε με ένα πρόσωπο. Μην υποκύπτετε στους λασπολόγους και τους συκοφάντες. Μην τους χαρίζετε το σωματείο.


Γιώργος Βαρδακώστας
Απερχόμενος Πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας με όνομα και επώνυμο