Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Για την υποχρεωτική ένταξη των μελών της ΕΛΜΕ Πιερίας στην ΕΑΠ

Για την υποχρεωτική ένταξη των μελών της ΕΛΜΕ Πιερίας στην ΕΑΠ
Στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας τη Δευτέρα 14-11-16 συζητήθηκε και το θέμα της οικονομικής συνδρομής στην ΕΛΜΕ. Στη συνεδρίαση αυτή αποφασίστηκε από την πλειοψηφία του ΔΣ (ΚΕΕ-ΑΑΚ-ΔΑΚΕ) να σταλεί έγγραφο στη ΔΙΔΕ με σκοπό τη μεσολάβησή της, ώστε να δηλώσουν οι συνάδελφοι ενυπόγραφα αν επιθυμούν να ενταχθούν στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών (ΕΑΠ) και έτσι να γίνουν μέλη της ΕΛΜΕ ή –σε αντίθετη περίπτωση- με υπεύθυνη δήλωσή τους να εξαιρεθούν από την (ΕΑΠ) και να μην είναι μέλη της ΕΛΜΕ. 


Αυτό σημαίνει ότι όποιος συνάδελφος θέλει να είναι μέλος της ΕΛΜΕ Πιερίας, υποχρεωτικά πρέπει να ενταχθεί στην ΕΑΠ. Και όχι μόνο αυτό, αλλά επιπλέον καλούνται οι συνάδελφοι που δεν θέλουν να ενταχθούν στην ΕΑΠ να δηλώσουν ταυτόχρονα ότι δεν επιθυμούν να είναι μέλη της ΕΛΜΕ!

Πρόκειται για επικίνδυνη εξέλιξη. Τόσο ο νέος και ο παλιός κυβερνητικός συνδικαλισμός (ΑΑΚ-ΔΑΚΕ), όσο και ο «λαγός» του κρατικού συνδικαλισμού (ΚΕΕ) αποφασίζουν να επιβάλλουν με τη βοήθεια του κράτους την υποχρεωτική καταβολή συνδρομής (υποχρεωτική ένταξη στην ΕΑΠ για να είναι κάποιος μέλος της ΕΛΜΕ).

Το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών απορρίπτει αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη. Η ένταξη του εργαζόμενου στο σωματείο του γίνεται σε εθελοντική βάση, και όχι με την υποχρεωτική ένταξη στην ΕΑΠ, και μάλιστα με υπεύθυνη δήλωσή του ότι δεν επιθυμεί να είναι μέλος της ΕΛΜΕ! Δεν μπορεί αυτό να γίνεται με τέτοιο τρόπο, και μάλιστα μέσω του εργοδότη, δηλαδή του κράτους. Η απόδοση της συνδρομής στο σωματείο είναι πολιτική πράξη, συνεισφορά από το υστέρημα για το συλλογικό αγώνα.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών στη συνεδρίαση της 14-11-16 διατύπωσε ξεκάθαρα τη θέση ότι οι συνάδελφοι μπορούν να πληρώσουν τη συνδρομή είτε την ημέρα των αρχαιρεσιών, εξολοκλήρου ή με δόσεις, είτε όσοι επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΑΠ. Επίσης, εξέφρασε την άποψη ότι η συγκέντρωση των συνδρομών ενός σωματείου αποτελεί και αυτή ένα μέσο για να βρίσκεται το ΔΣ κοντά στους συναδέλφους. Εξάλλου, η συγκεκριμένη απόφαση της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας, όπως και η κατ’ επανάληψη άρνησή τους, με διάφορες προφάσεις, να βρεθούν δίπλα στους συναδέλφους, με αφορμή π.χ. απεργιακές κινητοποιήσεις, ξεκόβουν τη διοίκηση του σωματείου από τα μέλη του και το μετατρέπουν σε ένα διεκπεραιωτικό, γραφειοκρατικό όργανο.

Καλούμε τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση στο δημόσιο τομέα, την Πέμπτη 24-11. Επίσης, να λάβουν μέρος μαζικά στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και στις αρχαιρεσίες της ΕΛΜΕ Πιερίας, την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, και να ενισχύσουν αποφασιστικά το ταξικό ρεύμα στο κίνημα, να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους με την υπερψήφιση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο.