Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Ε.Ο.Σ. ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)

Ε.Ο.Σ. ΠΕΤΡΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΟΝΙΑΣ. (ΒΙΝΤΕΟ)
Την Κυριακή 4/12 ορειβατήσαμε στη βόρεια πλευρά του Ολύμπου σε μια άγνωστη και περπατημένη ελάχιστα διαδρομή η οποία έχει μοναδική ομορφιά με θέα τις κορυφές του Ολύμπου και την επιβλητική κόψη Ναούμ.

Ξεκινήσαμε από το ξερολάκοι στο σημείο που το συναντά ο δρόμος προς Κοκκινοπλό από Πέτρα , σε μια ώρα εύκολης πεζοπορίας βρεθήκαμε ανάμεσα στα ρέματα Καραισκίνη και Ναούμ, κάτω από την κόψη, από εκεί ανηφορίσαμε στα αριστερά του ρέματος λίγο πριν τη βρύση και ανεβήκαμε στην Ράχη Μπαρμπαλά...

λίγο ποιο κάτω από την κορυφή Παπά Ράχη(2100μ) στην τοποθεσία Παλιομονάστηρο ,το κομμάτι της διαδρομής σηματοδοτήθηκε , μαζι μας και η Olympus Mountain Activities που μοιραστήκαμε μαζί της εμπειρίες της διαδρομής.

Η μέρα έκλεισε με της καλύτερες εντυπώσεις από τη χιονισμένη διαδρομή και την άψογη συνεργασία με την Olympus Mountain Activities.


Την Κυριακή 18/12 επισκεφτήκαμε την Νότια Πιερία και συγκεκριμένα τον κάτω Όλυμπο για μια διαδρομή μέσα σε ένα θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον, από τον παλιό Παντελεήμονα ξεκινήσαμε η διαδρομή μας για το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία και από κει για την λίμνη Κατή , η οποία κινείτε σε μονοπάτι και δασικό δρόμο μέσα σε πανέμορφα δάση οξιάς και πεύκου.

Η διαδρομή επιφύλαξε παγωμένο χιόνι και διαδρομές δίνοντας μας εκπληκτικά τοπία , φτάνοντας στη λίμνη του Κατή αντικρίσαμε ένα παγωμένο τοπίο που μας χάρισε μια αξέχαστη εμπειρία καθώς περπατήσαμε στη παγωμένη λίμνη αλλά πάντα με ασφάλεια.

Στο τέλος της διαδρομής συζητήθηκαν η εμπειρίες και οι εντυπώσεις από την πεζοπορία σε γνωστή Ταβέρνα της περιοχής.


Το 2016 φεύγει σε λίγες μέρες ο Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας την χρονιά που πέρασε διοργάνωσε πεζοπορικές , ορειβατικές και αναρριχητικές διαδρομές καθώς και εξορμήσεις εκτός Πιερίας , ευχαριστούμε όλα τα μέλη του συλλόγου αλλά και τους φίλους του συλλόγου για την στήριξη και την συμμετοχή τους στης εκδηλώσεις , για το 2017 υποσχόμαστε ακόμα πιο πολλές εκδηλώσεις για όλους πάντα με ασφάλειά , καλή χρονιά σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Ε.Ο.Σ. Πέτρας Πιερίας και το 2017 να είναι χαρούμενο για όλους με πολλές και ασφαλείς αναβάσεις χρόνια πολλά!!



Γραφείο Τύπου 

Ε.Ο.Σ Πέτρας Πιερίας