Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

Δήμος Κατερίνης: Πρωτοποριακός, πιστοποιημένος μηχανισμός για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στο Κολυμβητήριο του Β’ ΔΑΚ

Δήμος Κατερίνης: Πρωτοποριακός, πιστοποιημένος μηχανισμός για την ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ στο Κολυμβητήριο του Β’ ΔΑΚ
Τη δυνατότητα για εύκολη, άνετη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ, στην πισίνα του δημοτικού κολυμβητηρίου, στο B’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο παρέχει ο ειδικά σχεδιασμένος ηλεκτροκίνητος φορητός ανελκυστήρας, τον οποίο εγκατέστησε, ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.

Ο σύγχρονος ανελκυστήρας πισίνας είναι ένας πρωτοποριακός μηχανισμός, πιστοποιημένος με τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές, εξαιρετικά απλός στη χρήση του, ο οποίος διαθέτει πολλαπλά επίπεδα ασφαλείας, χρησιμοποιείται για την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, ενώ γενικότερα αναμένεται να βοηθήσει στη μεταφορά ατόμων με αναπηρία μέσα και έξω από τις πισίνες.

Η επίδειξη λειτουργίας και παράλληλα η εγκατάσταση του ανελκυστήρα έγινε σήμερα παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Προέδρου του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρου Παυλίδη και της Αντιδημάρχου Καλλιόπης Τζουμέρκα - Μπατάλα.

«Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, στέλνουμε το μήνυμα ότι στον Αθλητισμό χωράνε όλοι όσοι έχουν ψυχή και όραμα, όλοι όσοι έχουν τη δύναμη να αγωνίζονται, αρκεί να τους δοθούν τα μέσα και οι ευκαιρίες. Στόχος μας μέσα από τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών είναι να φέρουμε τα άτομα με αναπηρία κοντά στον Αθλητισμό και να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους να αθληθούν» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.


«Διαρκή στόχο μας αποτελεί η βελτίωση και αναβάθμιση των προσφερομένων υπηρεσιών και υποδομών, για την διευκόλυνση όλων των συμπολιτών μας. Με την συνδρομή της νέας υποδομής που εγκαταστήσαμε, οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία, αλλά και ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα, μπορούν εύκολα και απλά να χρησιμοποιούν και εκείνοι τη δημοτική μας πισίνα» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π. Θεόδωρος Παυλίδης σημειώνοντας ότι: «Το κολυμβητήριο, το οποίο εστιάζοντας στην ασφάλεια των χρηστών παρέχει διαχρονικά υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες γίνεται ακόμη πιο φιλόξενο για τα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα (ΑμεΑ)».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, ο Δήμος Κατερίνης είναι ένας από τους λίγους Δήμους ανά την Ελλάδα, ο οποίος έχει τοποθετήσει τον συγκεκριμένο ειδικό εξοπλισμό.