Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Στην τελική ευθεία οδεύουν οι εργασίες βελτίωσης των υποδομών οδοποιίας τεσσάρων υφιστάμενων αγροτικών οδών, στο αγρόκτημα της Δημοτικής Κοινότητας Καλλιθέας, οι οποίες εντάσσονται σε ένα πλέγμα παρεμβάσεων ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Το έργο προϋπολογισμού 385.000,00 ευρώ με Φ.Π.Α., χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα «LEADER», ενώ το συνολικό μήκος των οδών ανέρχεται σε 4781,5 μ., με μέσο πλάτος 3μ.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης: «Εκσυγχρονίζουμε και συμπληρώνουμε αγροτικές υποδομές σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Προωθούμε έργα, που η υλοποίηση τους, διευκολύνει την πρόσβαση των κατοίκων στα κτήματά τους, ενώ γενικότερα οδηγεί στην απτή στήριξη του αγροτικού εισοδήματος».

Αναφερόμενος στο έργο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτρης Βαϊνάς, τονίζει σε δήλωσή του: «Με τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των αγροτικών υποδομών στις γεωργικές περιοχές στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης, παρέχεται ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής».

Αξίζει, να σημειωθεί, ότι, οι εργασίες επικεντρώθηκαν στην κατασκευή υποβάσεως, σε όλο το μήκος των οδών. Το επόμενο στάδιο των εργασιών περιελάμβανε την κατασκευή βάσεως, την ασφαλτόστρωση και τη διαπλάτυνση των υφιστάμενων τεχνικών, ενώ το έργο αναμένεται ολοκληρωθεί σύντομα.