Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 67χρονου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (14-01-2017) στην Κατερίνη Πιερίας

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 67χρονου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (14-01-2017) στην Κατερίνη Πιερίας
Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης ένας 28χρονος και μία 30χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία
Με μαχαίρι τραυμάτισαν θανάσιμα τον 67χρονο, ενώ αφαίρεσαν από το σπίτι του χρηματικό ποσό και τα κινητά του τηλέφωνα
Επίσης αφαίρεσαν το αυτοκίνητο του θύματος το οποίο μετά από λίγη ώρα πυρπόλησαν καταστρέφοντάς το ολοσχερώς



Εντοπίσθηκαν σε δύο διαφορετικά σημεία της Κατερίνης το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν και τα κινητά τηλέφωνα που αφαίρεσαν


Στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας 37χρονος για υπόθαλψη εγκληματία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση

Μετά από συντονισμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 67χρονου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου (14-01-2017) στην Κατερίνη Πιερίας (σχετικό το από 15-01-2017 Δελτίο Τύπου).

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 28χρονος υπήκοος Γεωργίας και μία 30χρονη υπήκοος Ρωσίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία, ληστεία, εμπρησμό και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως διακριβώθηκε το βράδυ της 14 Ιανουαρίου 2017, οι προαναφερόμενοι πήγαν στο σπίτι του θύματος με σκοπό να αφαιρέσουν χρήματα, ωστόσο ακολούθησε διαπληκτισμός με τον 67χρονο που τους αντιλήφθηκε, με αποτέλεσμα αρχικά η 30χρονη και στη συνέχεια ο 28χρονος να τον τραυματίσουν θανάσιμα με μαχαίρι, σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Ακολούθως, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ, μία χρυσή αλυσίδα και δύο κινητά τηλέφωνα και απομακρύνθηκαν από το σπίτι επιβιβαζόμενοι στο όχημα του θύματος, αφού νωρίτερα είχαν αφαιρέσει τα κλειδιά του οχήματος.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε περιοχή της Κατερίνης, όπου το πυρπόλησαν με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς, ενώ νωρίτερα απέρριψαν σε φρεάτιο το μαχαίρι που χρησιμοποίησαν και ένα από τα δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος, ενώ σε άλλο σημείο απέρριψαν το δεύτερο κινητό τηλέφωνο και τα ρούχα που φορούσαν, στα οποία έβαλαν φωτιά.

Χθες το πρωί η 30χρονη προσπάθησε να αναχωρήσει αεροπορικώς για τη Ρωσία, από τον αερολιμένα «Μακεδονία», όπου εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης, για παραβίαση περιορισμών διαμονής και δικαστικής απόφασης, καθώς της είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Επίσης εντοπίσθηκε και ο 28χρονος σε περιοχή της Κατερίνης, ο οποίος υπέδειξε τα σημεία απόρριψης του μαχαιριού, των 2 κινητών τηλεφώνων και των καμένων ενδυμάτων, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του κ. Ανακριτή Κατερίνης, βάσει των οποίων συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι και θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Επιπλέον, για την υπόθεση εντοπίσθηκε στην Κατερίνη και συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 37χρονος ημεδαπός, για υπόθαλψη εγκληματία (της 30χρονης συλληφθείσας) και ψευδή ανωμοτί κατάθεση, ο οποίος και θα οδηγηθεί κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης.