Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ ανεβάζει φέτος το Μιούζικαλ ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - Ο Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ ανεβάζει φέτος το Μιούζικαλ ΖΗΣΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ
Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ «ΑΥΛΑΙΑ» ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/1/2017 ΣΤΗΝ «ΕΚΑΒΗ».
Το Μιούζικαλ «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» ανεβάζει ο Ανδρέας Μιχαήλ

* ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ - ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ ΣΕ ΚΑΤΕΡΙΝΗ & ΠΙΕΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

* ΜΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΟ ΕΡΓΟ ΕΚΠΕΜΠΕΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ.


Το Θεατρικό Μιούζικαλ «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» ανεβάζει φέτος ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ με το Θεατρικό του Εργαστήρι «ΑΥΛΑΙΑ», σε παραστάσεις που θα δοθούν στην Κατερίνη και ευρύτερα στην Πιερία, αλλά όχι μόνο.

Το έργο αυτό δεν αφορά μια απλή και συνηθισμένη θεατρική παραγωγή καθώς πρόκειται για μια πολύ ευχάριστη αλλά και εξαιρετικά ποιοτική μουσική παράσταση που για πρώτη φορά στα ελληνικά θεατρικά χρονικά σχεδιάζεται και προετοιμάζεται στην Ελληνική Περιφέρεια αλλά και παρουσιάζεται από Ηθοποιούς τής Πιερίας και της Θεσσαλονίκης.


Το συγκεκριμένο Θεατρικό Μιούζικαλ προσφέρει τις αλήθειες του, σε μικρούς και μεγάλους θεατές, μέσα από τις καταπληκτικές ερμηνείες των ηθοποιών, μέσα από τις υπέροχες μελωδίες και τις εκπληκτικές χορογραφίες, μέσα από τα πάντοτε επίκαιρα μηνύματα του έργου που οι πρωταγωνιστές εκπέμπουν στις διάφορες σκηνές, μέσα από το γέλιο που απλόχερα προσφέρεται στους θεατές.

Μια αριστουργηματική Υπερπαραγωγή που υπογράφει ο Ανδρέας Μιχαήλ

Πρόκειται για ένα έργο που έγραψε ο Μεγάλος Έλληνας Θεατρικός Συγγραφέας Τάκης Γεωργέλλης, το οποίο ζωντανεύει επί σκηνής ο Ανδρέας Μιχαήλ με μικρούς και μεγάλους ηθοποιούς τού Θεατρικού Εργαστηρίου ΑΥΛΑΙΑ Κατερίνης.

Αυτό το Μιούζικαλ είναι μια Αριστουργηματική Υπερπαραγωγή, που υπογράφει ο Κύπριος Σκηνοθέτης Ανδρέας Μιχαήλ και που παρουσιάζεται σε σκηνικά που φιλοτέχνησε ο πολυβραβευμένος αγιογράφος Κωνσταντίνος Ξενόπουλος, σε μουσικές που συνέθεσε, εκτέλεσε και ηχογράφησε ο Ανδρέας Ζιάκας, σε εκπληκτικές χορογραφίες που έγραψε και δίδαξε η Φούλα Σαλασίδου, αλλά και σε πολύχρωμες ενδυματολογικές εμφανίσεις που εμπνεύστηκε και δημιούργησε η Νίτσα Ξανθοπούλου.


Διανομή Ρόλων

Στο Θεατρικό Μιούζικαλ «Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια!» παρελαύνουν οι πιο γνωστοί ήρωες των παραμυθιών τής νιότης μας: Ο Παπουτσωμένος Γάτος, ο Κοντορεβυθούλης, ο Πινόκιο, η Χιονάτη και οι Νάνοι, η Κακιά Μάγισσα αλλά και η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων.

Κοντά σ’ αυτούς τους παραμυθένιους ήρωες και μέσα σ’ αυτόν τον υπέροχο κόσμο των παραμυθιών, θα βρεθεί κάποια στιγμή και η Αγάπη, ένα γλυκό και αθώο μικρό κορίτσι, που έρχεται από τη γήινη πραγματικότητα. Η Αγάπη αισθάνεται τόσο καλά μαζί με τους ήρωες των παραμυθιών, που δεν θέλει πια να φύγει από κοντά τους, δεν θέλει πια να επιστρέψει στη θλιβερή πραγματικότητα του κόσμου μας.

Αφηγήτρια είναι η Φαίη Μπίλα. Παίζουν οι ηθοποιοί Παναγιώτα Ευαγγελοπούλου (Παπουτσωμένος Γάτος), η Νίκη Κορομηλά (Χιονάτη), ο Αντώνης Ηλιάδης (Πινόκιο), η Μαρία Κλαιρ Λιακοπούλου (Κοντορεβυθούλης), ο Νίκος Ραφαηλίδης (Μάγισσα), οι Θανάσης Κοτροκόης, Λευτέρης Μπούκλας και Τάσος Μπούκλας (Νάνοι), η Πέμυ Γκαβαρδίνα (Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων) αλλά και η Αφροδίτη Κωτίδου (Αγάπη).

Αν και Παραμυθένιοι Ήρωες, εκπέμπουν μηνύματα ζωής και αλήθειας!

Οι παραμυθένιοι ήρωες με τα λυτρωτικά μηνύματα Αλήθειας που εκπέμπουν, αγκαλιάζουν την Αγάπη. Και η Αγάπη με την παιδική της αθωότητα αγκαλιάζει τους ήρωες και τις αλήθειες των παραμυθιών, εμπνέεται απ’ αυτές τις αλήθειες και νικά τις μάγισσες και τα κακά τού κόσμου. Το κακό δεν νικιέται με το κακό αλλά με την Αγάπη! Αυτό, άλλωστε, είναι και το βαθύτερο νόημα της παράστασης.

«Ζήσε την Αλήθεια σε Χιλιάδες Παραμύθια»! Πρόκειται για παραμύθια που δεν έχουν καμία σχέση με τους σύγχρονους μύθους και τα ψέματα. Πρόκειται για παραμύθια που δεν είναι απατηλές ιστορίες οι οποίες οδηγούν στην άβυσσο, αλλά είναι διηγήσεις που εκπέμπουν φως, παρηγοριά και ελπιδοφόρες αλήθειες.

Γι αυτό και αξίζει κανείς να δει αυτή την παράσταση, γι αυτό και έχει ιδιαίτερα μεγάλη σημασία να δουν αυτή την παράσταση τα παιδιά, η ελπίδα τού κόσμου μας, αλλά και οι εκπαιδευτικοί τους. Μάλιστα, ήδη υπάρχει ζήτηση για παραστάσεις ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, ευρύτερα στην Κεντρική Μακεδονία αλλά και αλλού.

Την Παρασκευή 20/1/2017, η πρώτη παράσταση στην «Εκάβη».

Το έργο αυτό απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους. Μετά από έγκριση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας (έχουν σταλθεί σχετικές ανακοινώσεις σε όλα τα Σχολεία τού Νομού), η πρώτη θεατρική παράσταση θα δοθεί για μαθήτριες και μαθητές τού Σχολικού Συγκροτήματος «Πλάτων», την ερχόμενη Παρασκευή 20/1/2017 στην «Εκάβη» Δ.Κατερίνης.

Το ενδιαφέρον όμως και η ζήτηση είναι μεγάλη, γι αυτό θα ακολουθήσουν και άλλες παραστάσεις για Σχολεία τής πόλης αλλά και για Σχολεία τής Πιερίας και της ευρύτερης Περιφέρειας, οι οποίες θα ανακοινωθούν προσεχώς. Στη συνέχεια, θα δοθούν και παραστάσεις, εντός και εκτός Πιερίας, για μεγαλύτερο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παραστάσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα εξής τηλέφωνα: 6932 66 88 00 & 2351 50 10 20.