Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στην Κατερίνη με το θέμα του Πέλεκα να κυριαρχεί.

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στην Κατερίνη με το θέμα του Πέλεκα να κυριαρχεί.

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στην Κατερίνη με πλήρη απαρτία μετά την επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου Θανάση Λιακόπουλου, (χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή) για τις απουσίες των δημοτικών συμβούλων και την ανάγκη δικαιολόγησης τους.
Το θέμα που κυριάρχησε ήταν αυτό του ποταμού Πέλεκα με τις αμμοληψίες που γίνονται εκεί και τα αντιπλημμυρικά έργα.



Το θέμα έφεραν στο Δημοτικό συμβούλιο σε προ ημερησίας διάταξη η δημοτική σύμβουλος του "Άλλου Δρόμου", Γνωσούλα Χαϊλατζίδου και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, Γιώργος Κυριακίδης.

Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" είναι το μοναδικό μέσο που ασχολήθηκε και ασχολείται με το θέμα του Πέλεκα, με ρεπορτάζ και φωτογραφίες από την περιοχή και δικαιώνεται όταν γίνεται θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο ιδίως μετά από τα ρεπορτάζ μας.

Εδώ τα ρεπορτάζ μας :

Η... λίμνη του ποταμού Πέλεκα στην Κατερίνη! (Φωτογραφίες)






Το τι ειπώθηκε σήμερα στο Δημοτικό συμβούλιο για τον Πέλεκα θα σας το παρουσιάσουμε αύριο αναλυτικά και με βίντεο από την συνεδρίαση και την τοποθέτηση του Δημάρχου Κατερίνης, Σάββα Χιονίδη.



Ο οποίος παίρνοντας τον λόγο στην αρχή της συνεδρίασης έκανε αναφορά για το Πάρκο των Χρωμάτων χαρακτηρίζοντας το κάτι το πρωτοποριακό και επιτυχημένο για την πόλη της Κατερίνης.
Έδωσε συγχαρητήρια στις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου για τις προσπάθειες τους κατά την διάρκεια των χιονοπτώσεων.
Ανέφερε ότι ο Δήμος Κατερίνης ανταποκρίθηκε απόλυτα τόσο στους δρόμους της πόλης όσο και στα σχολεία.
Τέλος ο κ. Χιονίδης ανεφέρθηκε στο θέμα του σταθμού μεταφόρτωσης σκουπιδιών που πρόκειται να γίνει στην Γανόχωρα λέγοντας ότι κάποιοι κοινοί συκοφάντες διασπείρουν ψέματα για αυτό το θέμα.
Αυτοί οι συκοφάντες δεν είναι δημοτικοί σύμβουλοι είπε ο Δήμαρχος...

Επίσης ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Φάκας αναφέρθηκε στο πρόβλημα που υπάρχει στην Νέα Τραπεζούντα για τις συνεχιζόμενες διακοπές νερού και την κακή ποιότητα του νερού εκεί.
Ο κ. Χιονίδης απάντησε ότι τα προβλήματα οφείλονται στην έντονη κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και για το θέμα της ποιότητας του νερού είπε ότι η γεώτρηση στον Κάτω Αγιάννη θα λύσει το πρόβλημα.
*(Αύριο τα βίντεο με την ερώτηση του κ. Φάκα και την απάντηση του Δημάρχου)



Ομόφωνα ψηφίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η ανέγερση μνημείου προς τιμήν του νεαρού Κρητικού Απόστολου Κονταξάκη και σύμφωνα με πληροφορίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" το μνημείο θα ανεγερθεί στον Σβορώνο μπροστά από τον Ι.Ν του Αγίου Αντωνίου.


*Μιχάλης Κανταρτζής
www.pierikialithia.blogspot.gr