Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Μικροί - μεγάλοι αγωνιστές τής ζωής τα παιδιά με «Διαβήτη τύπου Α’»

Μικροί - μεγάλοι αγωνιστές τής ζωής τα παιδιά με «Διαβήτη τύπου Α’»
ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ.

ΣΩΤΗΡΙΑ ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΟΥ: ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΓΛΥΚΟΥΛΗΔΕΣ», ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΝΙΚΟΥΝ, ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ, ΠΡΟΟΔΕΥΟΥΝ!

Μια ακόμη ευκαιρία για επικοινωνία, για ενημέρωση και για σύσφιξη σχέσεων μεταξύ τής Διοίκησης και των Μελών τής Ένωσης Διαβητικών Πιερίας αλλά και γενικότερα μεταξύ των καλεσμένων, αποτέλεσε η εκδήλωση κοπής πίτας που οργάνωσε η Ένωση και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017.

Ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο η αίθουσα και οι γύρω χώροι

Διοίκηση, δεκάδες Μέλη και φίλοι τής Ένωσης Διαβητικών μαζί με μέλη των οικογενειών τους, Ιατροί τής Πιερίας, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, εκπρόσωποι αυτοδιοικητικών φορέων, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων υγείας και αθλητισμού, βρέθηκαν στα Γραφεία τής Ένωσης Διαβητικών (οδός Παλαιών Πατρών Γερμανού 27, στον 1ο όροφο - πίσω από την κλινική Βελίκη), αντάλλαξαν ευχές, συζήτησαν μεταξύ τους πάνω σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος και έγιναν κοινωνοί ποικίλων πληροφοριών.

Στο πλαίσιο αυτό, δόθηκε και η ευκαιρία σε Μέλη τής Ένωσης να συζητήσουν με Ιατρούς για θέματα που σχετίζονται με την πορεία αντιμετώπισης του Σακχαρώδους Διαβήτη στη ζωή τους, γενικότερα με την εξέλιξη της υγείας τους.

Η αίθουσα εκδηλώσεων ήταν γεμάτη, κόσμος υπήρχε και στους διαδρόμους εντός τού οικήματος αλλά και στο Γραφείο τής Διοίκησης, στον εξώστη τού ορόφου καθώς επίσης στους διαδρόμους μεταξύ των Γραφείων τού ορόφου αλλά και στις σκάλες. Ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση που τη χάρηκαν όλοι, Διοίκηση, Μέλη, Φίλοι και καλεσμένοι.

Παρόντες και οι «γλυκούληδες», οι μικροί - μεγάλοι αγωνιστές τής ζωής!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρουσία παιδιών που από πολύ μικρή ηλικία αντιμετωπίζουν την ασθένεια του «Διαβήτη τύπου Α’». Τα παιδιά αυτά συμμετείχαν στην εκδήλωση μαζί με γονείς, αδέλφια ή άλλα μέλη τής οικογένειάς τους. Είναι οι γνωστοί «γλυκούληδες», όπως πολύ εύστοχα άλλωστε τους έχει χαρακτηρίσει, εδώ και καιρό, η Διοίκηση της Ένωσης.

Οι «γλυκούληδες» είναι τα παιδιά που η Ένωση Διαβητικών Πιερίας τα θεωρεί ως ιδιαιτέρως αξιαγάπητα και αξιέπαινα. Κι αυτό, διότι παρά τον Γολγοθά που από πολύ μικρή ηλικία αντιμετωπίζουν, παρά τις στερήσεις που ζουν και τις θυσίες που κάνουν λόγω τής ασθένειάς τους (ως προς τη διατροφή, αλλά όχι μόνο) καθώς και παρά τα πιθανά προβλήματα που τυχόν μπορεί να βρίσκουν στο σχολείο ή ευρύτερα, τελικά δίκαια χαρακτηρίζονται ως οι μικροί - μεγάλοι αγωνιστές τής ζωής, ως οι μικροί ήρωες της κοινωνίας, διότι έμαθαν από τόσο πολύ μικρή ηλικία να παλεύουν καθημερινά, να νικούν, να χαίρονται και να προοδεύουν.

Παρουσίες

Παρόντες και παρούσες στην εκδήλωση, που μάλιστα έκαναν και χαιρετισμό, ήταν Ιερωμένος τής Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες τού Σεβασμιοτάτου κ. Γεωργίου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου αλλά και η Δημοτική Σύμβουλος του Δ.Κατερίνης Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου ως εκπρόσωπος του Δημάρχου τής πόλης, Σάββα Χιονίδη.

Ακόμη, παραβρέθηκαν και μίλησαν ο Διοικητής τού Νοσοκομείου Κατερίνης Ανέστης Μυστρίδης, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης Ηρακλής Τσανικίδης ο οποίος είναι Διαβητολόγος, οι Ιατροί Ευαγγελία Τίγκα (Διαβητολόγος) και Ιωάννης Τούρτας (Διαβητολόγος).

Οι ομιλητές/ομιλήτριες στους χαιρετισμούς τους επαίνεσαν τη Διοίκηση της Ένωσης για το έργο που γίνεται, ευχαρίστησαν τη Διοίκηση και ιδιαίτερα την Πρόεδρο κ. Σωτηρία Ουσταμπασίδου για το κάλεσμα, ενώ όλοι τους δήλωσαν και συμπαράσταση στο έργο τής Ένωσης.

Επιπλέον, με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Μαρία Τσαρούχα (Ενδοκρινολόγος - Διαβητολόγος), ο Πρόεδρος του Α.Π.Σ. «ΤΡΙΑΣ» Ιορδάνης Παπαδόπουλος κ.ά. Όλους τούς καλεσμένους υποδέχθηκαν, καλωσόρισαν και ευχαρίστησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Σωτηρία Ουσταμπασίδου, ο Γραμματέας Νίκος Κουκιώτης και η Ταμίας Μαρία Χατζημωϋσιάδου - Γιουμίδου.

Η εκδήλωση Κοπής Πίτας - Τα φλουριά και τα δώρα

Στην έναρξη της εκδήλωσης μίλησε η Πρόεδρος της Ένωσης Διαβητικών Πιερίας, Σωτηρία Ουσταμπασίδου, η οποία αφού έκανε το καλωσόρισμα και ευχαρίστησε για την παρουσία όλων, προχώρησε σε σύντομο απολογισμό έργου που έγινε το προηγούμενο διάστημα (εκδηλώσεις κλπ).

Ο Ιερωμένος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, στη συνέχεια, ευλόγησε την πίτα (2 πίτες - τρία φλουριά) και αμέσως μετά έγινε η κοπή και η διανομή της. Οι καλεσμένοι είχαν επίσης τη δυνατότητα να γευτούν και αναψυκτικά που ήταν στη διάθεσή τους.

Το πρώτο φλουρί ήταν μια εικόνα τής Παναγίας καθώς και ένα τσεκάπ ως προσφορά από τη Μικροβιολόγο Νατάσσα Χατζηνικολάου. Το δεύτερο φλουρί ήταν μια προσφορά από την Ποδολόγο Ευαγγελία Δεδόγλου, για μια κάρτα με δωρεάν φροντίδα ποδιών καθώς και για έκπτωση σε προϊόντα για διαβητικό πόδι. Το τρίτο φλουρί ήταν ένα χειροποίητο κόσμημα από τη Χαρά Ποιμενίδου.

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης η κ. Ουσταμπασίδου ευχαρίστησε όλα τα Μέλη και τους φίλους τού Συλλόγου καθώς και όλους τούς καλεσμένους, ευχόμενοι να έχουν υγεία και δύναμη.