Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης κατέθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 14-02-2017 πρόταση ψηφίσματος συμπαράστασης στο διωκόμενο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη. Το προτεινόμενο ψήφισμα έχει ως εξής: 


«Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης εκφράζει τη συμπαράστασή του στο Δήμαρχο Πάτρας Κώστα Πελετίδη, ο οποίος δικάζεται επειδή, υλοποιώντας απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δε διευκόλυνε τη δράση της Χρυσής Αυγής, η οποία δικάζεται χαρακτηριζόμενη ως ναζιστική εγκληματική οργάνωση.

Ο Δήμαρχος Πάτρας στέλνεται σε δίκη από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Γι' αυτούς, φαίνεται, θεωρείται παράβαση καθήκοντος το να μην αφήνεις το ναζιστικό μίσος και το ρατσιστικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής να εμποτίζει το λαό και κυρίως τη νεολαία της χώρας μας, να αποκαλύπτεις τον πραγματικό της ρόλο, να αναδεικνύεις την εγκληματική της δράση απέναντι σε συνδικαλιστές, μετανάστες και ανθρώπους του λαϊκού κινήματος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης υιοθετεί αυτή τη στάση, συνενώνοντας τη φωνή του με δεκάδες δήμους σε όλη τη χώρα, την ίδια την ΚΕΔΕ, σωματεία και μαζικούς φορείς.».

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων (η συμπολιτευόμενη δημοτική παράταξη του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη [πλην ενός συμβούλου]) δεν δέχτηκε να γίνει καν θέμα!

Καταγγέλλουμε στο λαό του Δήμου Κατερίνης και ευρύτερα την αχαρακτήριστη αυτή στάση, η οποία δείχνει μεγαλοπρεπώς την ενγένει στάση της διοίκησης του Δήμου μας απέναντι στο μόρφωμα αυτό (πρόσκληση της ναζιστικής οργάνωσης στην εκδήλωση για την εκτέλεση-δολοφονία των Αϊδημητρινών και Λειβαδιωτών εθνομαρτύρων από τους ναζιστές Γερμανούς… ).

Καλούμε το λαό της Κατερίνης να βγάλει τα συμπεράσματά του.


Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κατερίνης,
Οι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι
Μπάμπης Παπαδόπουλος
Σταύρος Ανανιάδης
Θεοδώρα Αθανασούλα