Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ-ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ-ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ»
Μία ζεστή γιορτή… μια γιορτή γνήσια Σμυρναίικη… με την ποιότητα που χαρακτήριζε τις γιορτές των παππούδων και των γιαγιάδων μας στη Σμύρνη… Στιγμές ξεχωριστές… μοναδικές… αντάξιες με εκείνες, τις βγαλμένες από τις αφηγήσεις και τις μνήμες όσων έζησαν εκεί στην Σμύρνη την Αγαπημένη!


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας είχε την ευκαιρία να συμμετέχει στην επιτυχημένη εκδήλωση «ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ-ΦΟΡΟ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ». Στην κατάμεστη αίθουσα του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, τα μέλη του Συλλόγου άφησαν το χρώμα, το άρωμα, τις γεύσεις, τις εικόνες και τις μνήμες από μια πατρίδα που αν και μακρινή δεν ξεχνιέται. Όλη η εκδήλωση ανέδυε άρωμα Μικρασιάτικο… άρωμα Σμύρνης.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2017, διοργάνωσε ο Πρόεδρος κ. Διονύσης Πασχάλης και Διοικητικό Συμβούλιο Ε.Γ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού και την παρουσία της κ. Μιμή Ντενίση και των συντελεστών της θεατρικής παράστασης «Σμύρνη μου Αγαπημένη».

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον Πρόεδρο κ. Διονύση Πασχάλη και Διοικητικό Συμβούλιο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την πρόσκληση και την ευκαιρία συμμετοχής, σ΄ αυτήν την ξεχωριστή εκδήλωση, Φόρο τιμής στον Μικρασιατικό Ελληνισμό και Πολιτισμό.

Σας συγχαίρουμε για το αξιέπαινο έργο σας και ευχόμαστε ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη για την συνέχιση και επίτευξη των σκοπών σας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Αναστάσιος Μπογιατζής Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου