Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετείχαν στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού συμμετείχαν στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης
ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ

Με ένα εργαστήρι σκέψης και συναισθημάτων, με πηγή έμπνευσης αποσπάσματα των βιβλίων «Άφησα την ψυχή μου στον άνεμο», «Αλέξη μη φοβάσαι», «Το βιβλίο χωρίς εικόνες», οι δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού συμμετείχαν από κοινού στο πρόγραμμα: «Ένα κομμάτι από ένα βιβλίο».


Πρόκειται για μία δημιουργική δράση, η οποία παρουσιάστηκε, στο πλαίσιο της 14ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης (περίπτερο 15 της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος), το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου και κέρδισε εντυπώσεις και χειροκρότημα από όλους όσοι είχαν τη δυνατότητα να την παρακολουθήσουν από κοντά.

Ειδικότερα, τα παιδιά χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, καθεμία εκ των οποίων επινόησε τη δική της ιστορία, αποτυπώνοντας στο χαρτί τα συναισθήματά της, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε ένα αυτοσχέδιο θεατρικό δρώμενο με έμφαση στα συναισθήματα, που γεννήθηκαν από τις εικόνες και τα βιβλία.

«Ευχαριστούμε τους γονείς που ανταποκρίθηκαν μαζικά στο κάλεσμά μας και ενθάρρυναν τα παιδιά τους, προκειμένου να αγκαλιάσουν και την συγκεκριμένη δράση. Είναι σημαντικό ότι δράσεις με την ακούραστη συνδρομή των εθελοντών μας και των εργαζόμενων στη βιβλιοθήκη υλοποιούνται όλο το χρόνο, ενώ ήδη η προετοιμασία μας και για την καλοκαιρινή εκστρατεία είναι στην τελική ευθεία» σημείωσε η Αντιδήμαρχος - μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου.

«Με όχημα την τέχνη, τη φαντασία, την έμπνευση των παιδιών δόθηκε και σήμερα η δυνατότητα σε μικρούς και μεγαλύτερους βιβλιόφιλους ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο του βιβλίου λαμβάνοντας μέρος σε αφηγηματικές, διαδραστικές - ευρηματικές παρουσιάσεις» τόνισε από την πλευρά της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου.