Τετάρτη 3 Μαΐου 2017

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Γυμνασίου Κορινού «ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB» σε Αθήνα και Ναύπλιο.

Τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Γυμνασίου Κορινού «ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB» σε Αθήνα και Ναύπλιο.
Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκε η τετραήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Γυμνασίου Κορινού «ΚΟΡΙΝΟΣ ON THE WEB» σε Αθήνα και Ναύπλιο. Ακολουθώντας ένα πυκνό πρόγραμμα επισκέψεων και δραστηριοτήτων οι μαθητές και οι μαθήτριες...

επέστρεψαν έχοντας αποκομίσει έναν τεράστιο πλούτο εμπειριών και παραστάσεων, που είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει ανεξίτηλος στη μνήμη τους!


Η εκπαιδευτική επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Δημοσιογράφοι …από τα θρανία» που υλοποιείται κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Κορινού. Αναλυτικότερα οι μαθητές ακολούθησαν ανά ημέρα το ακόλουθο πρόγραμμα:


Πέμπτη 27 Απριλίου: Μετά την αναχώρησή τους από τον Κορινό οι μαθητές και οι μαθήτριες επισκέφτηκαν τους Δελφούς. Εκεί ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους χώρους που λειτούργησε το πιο διάσημο μαντείο της αρχαιότητας καθώς και τα εντυπωσιακά εκθέματα του μουσείου. Μετά την άφιξή τους στην πρωτεύουσα οι μαθητές χρησιμοποίησαν το μετρό και επισκέφτηκαν το κέντρο της πόλης. Το βράδυ παρακολούθησαν γνωστή θεατρική παράσταση σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας. Οι εντυπώσεις από την παράσταση ήταν άριστες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να φωτογραφηθούν με τους ηθοποιούς του θιάσου.


Παρασκευή 28 Απριλίου: Με ιδανικές καιρικές συνθήκες ξεκίνησε το πρόγραμμα της δεύτερης ημέρας. Αρχικά τα μέλη της συντακτικής ομάδας της ηλεκτρονικής εφημερίδας του σχολείου επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον συνεργάτη του σταθμού κ. Γιώργο Σουρμαΐδη, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας ενός μεγάλου Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης. Παράλληλα γνώρισαν από κοντά δημοσιογράφους και στελέχη του σταθμού, ενώ είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στο στούντιο της τηλεόρασης την ώρα που μεταδίδονταν ζωντανά ενημερωτική εκπομπή.


Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες συνέχισαν το ταξίδι τους στην Πελοπόννησο με πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου. Ακολούθως επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Επιδαύρου και θαύμασαν το γνωστό Αρχαίο πέτρινο Θέατρο. Παράλληλα ξεναγήθηκαν και στο αρχαιολογικό μουσείο της Επιδαύρου.


Κατά τις απογευματινές ώρες οι μαθητές και οι μαθήτριες έφτασαν στο Ναύπλιο που ήταν και ο τελικός προορισμός του ταξιδιού. Το βράδυ πραγματοποίησαν την πρώτη περιήγηση τους στο κέντρο της πόλης και είχαν την ευκαιρία να σχηματίσουν μια αρχική εικόνα για την πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδας.


Σάββατο 29 Απριλίου: Το πρόγραμμα της τρίτης ημέρας ξεκίνησε για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Κορινού με επίσκεψη στις Μυκήνες. Εκεί είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο αρχαιολογικό μουσείο και στην Ακρόπολη των Μυκηνών, να γνωρίσουν τα κυκλώπεια τείχη και να επισκεφθούν τον θολωτό τάφο του Ατρέα. Στη συνέχεια ταξίδεψαν προς το Ναύπλιο και επισκέφθηκαν αρχικά το ιστορικό φρούριο στο Παλαμήδι. Ύστερα από μία αναλυτική ενημέρωση που τους έγινε για την ιστορία κατασκευής και τον τρόπο λειτουργίας του κάστρου κατηφόρισαν προς το Ναύπλιο και ξεναγήθηκαν στα σημαντικότερα αξιοθέατα της πανέμορφης αυτής πόλης. Η μέρα έκλεισε με διασκέδαση σε ταβέρνα στην περιοχή του Ναυπλίου, όπου το κέφι και ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλα!



Κυριακή 30 Απριλίου: Επιστροφή στον Κορινό με μία ενδιάμεση στάση στην Αθήνα περιλάμβανε το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας. Ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη εκπαιδευτική επίσκεψη, όπου μαθητές και καθηγητές αξιοποίησαν δημιουργικά ένα τετραήμερο, προκειμένου να επισκεφθούν και να γνωρίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα σημεία πολιτιστικού ενδιαφέροντος σε Αθήνα και Πελοπόννησο.



Στην επίσκεψη αυτή τους μαθητές συνόδευσαν ο διευθυντής του σχολείου κ. Πούτης Ιωάννης και οι εκπαιδευτικοί κ. Ελένη Αλμπανίδου και κ. Κυριακή Ξηρού, οι οποίοι άλλωστε συμμετείχαν στην παιδαγωγική ομάδα του πολιτιστικού προγράμματος «Δημοσιογράφοι… από τα θρανία.