Κυριακή 11 Ιουνίου 2017

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ
Κατά το τριήμερο 2-5 Ιουνίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ως Πρόεδρος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, μετέβη στη Ρωσία, προκειμένου να προωθήσει ακαδημαϊκές και επιστημονικές συνεργασίες με αντίστοιχα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Κατά τη διάρκεια παραμονής του στη Μόσχα, την Κυριακή της Πεντηκοστής 4 Ιουνίου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αγίου Σεργίου Ραντονέζ, συλλειτούργησε με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, με τον οποίο είχε εγκάρδια συνομιλία.

Ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος καλωσόρισε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους και επικρότησε τις ακαδημαϊκές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες που έχουν αναπτυχθεί από τριετίας και ήδη αποδίδουν καρπούς στα νέα στελέχη των τοπικών Εκκλησιών, προς όφελος της Ορθοδοξίας, όπως ο ίδιος τόνισε με έμφαση.

Επίσης, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, έπειτα από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, έλαβε μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν στη Λάρισα, προς τιμή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Αλβανίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Λάρισας, πραγματοποίησε ομιλίες και βιβλιοπαρουσίαση, ενώ συναντήθηκε με φορείς της πόλεις και μεμονωμένα πρόσωπα, όπως επιστήμονες, επιχειρηματίες και καλλιτέχνες.

Κατά τη διάρκεια επίσημου γεύματος, που παρέθεσε προς τιμή του η εφημερίδα «Ελευθερία», συναντήθηκε με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Γεώργιο, με τον οποίο συνομίλησαν κατ’ ιδίαν για εκκλησιαστικά θέματα, ενώ ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Αναστάσιος προσκάλεσε τον Μητροπολίτη κ. Γεώργιο να επισκεφθεί την Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας.