Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ ΛΑΓΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Τιμούμε και γιορτάζουμε σήμερα την 28η Οκτωβρίου του 1940 που μας εμπνέει και μας διδάσκει με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο πως ένας λαός μπορεί να κερδίσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία του, όταν διαθέτει αστείρευτες εσωτερικές δυνάμεις με πρωταρχικό στοιχείο την αδάμαστη θέλησή του.

Η γενιά του ’40, μια από τις δυναμικότερες γενιές του νεότερου ελληνισμού, πάλεψε για αξίες και ιδανικά και έδωσε έμπρακτο δείγμα γραφής για να διατηρήσει στο ακέραιο τις ακατάλυτες αρετές της φυλής, όπως είναι το πνεύμα αυτοθυσίας και αυταπάρνησης, η φιλοπατρία και ο ηρωισμός. Γι’ αυτό ακριβώς το έπος του ’40 αποτελεί σταθμό της σύγχρονης ιστορίας μας με κυρίαρχη θέση στο βάθρο της συλλογικής μας μνήμης.

Οφείλουμε και μεις σήμερα με οδηγό την ιστορική μνήμη και τις παρακαταθήκες των αγώνων του παρελθόντος να σφυρηλατήσουμε την εθνική ενότητα και ομοψυχία του ελληνικού λαού και να αναδείξουμε και πάλι τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την ανιδιοτέλεια και τη φιλοπατρία σε θεμελιακές αξίες της κοινωνίας μας. Η θυσία των ηρώων τού ΟΧΙ ας γίνει για εμάς χρέος ενότητας, αφύπνισης, συστράτευσης και προσήλωσης στα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας, ώστε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συνοχής και ευημερίας.


Ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ευάγγελος Β. Λαγδάρης