Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Πορτογαλία

Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στην Πορτογαλία
Τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ συμμετέχουν ως εταίρος στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με τίτλο: "In a Far Away Land: Refugee Children" διάρκειας δύο ετών. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η τρίτη διακρατική συνάντηση στην πόλη Φάρο της Πορτογαλίας με τη συμμετοχή και των υπολοίπων εταίρων, σχολεία από την Ιταλία, την Τουρκία, τη Ρουμανία και την Πορτογαλία.

Ο σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάδειξη νέων τρόπων υποδοχής, περίθαλψης και φιλοξενίας των προσφύγων στη χώρα μας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας Αλγκάρβε καθώς και τον Δήμο της πόλης Φάρο ώστε να ενημερωθούν για το συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, τους δόθηκε η ευκαιρία να συναντηθούν με τους υπεύθυνους της ΜΚΟ «CLAIM» και την Ακτοφυλακή της επαρχίας Αλγκάρβε όπου οι αρμόδιοι διηγήθηκαν τις εμπειρίες τους, κατά τη θητεία τους στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Frontex, στο νησί της Λέσβου.

Η επόμενη συνάντηση έχει οριστεί για τον ερχόμενο Μάρτιο στην Ιταλία. Το σχολείο εκπροσωπήθηκε από τον Ευάγγελο Καπέτη, Διευθυντή του Γυμνασίου ΠΛΑΤΩΝ, την Αλκμήνη Παπανικολάου, φιλόλογο και τέσσερις μαθήτριες.