Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Η Ξανθίππη Καρατάσιου του Πιερικού Αρχέλαου στο camp U14 των FIBA και EOK

Η Ξανθίππη Καρατάσιου του Πιερικού Αρχέλαου στο camp U14 των FIBA και EOK
Η αθλήτρια του Πιερικού Αρχέλαου, Ξανθίππη Καρατάσιου, επιλέχθηκε από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια, Ελένη Καφαντάρη, για να συμμετάσχουν στο προπονητικό camp καλαθοσφαίρισης κοριτσιών UP14 της FIBA EUROPE – EOK που θα πραγματοποιηθεί στον Βόλο από 16 έως και 19 Νοεμβρίου 2017.

Η Καρατάσιου είναι γεννημένη το 2003, έχει ύψος 1,73, προέρχεται από την Ακαδημία του Βαφύρα και από φέτος βρίσκεται σε αυτήν του Πιερικού Αρχέλαου.

Μετά το άκουσμα της είδησης αυτής, η νεαρή guard του Πιερικού Αρχέλαου δήλωσε:

«Είμαι πολύ ευτυχισμένη που με επέλεξαν στο camp και θεωρώ πως είναι μία συνέχεια σε αυτό που τόσο αγαπώ, από την πρώτη ημέρα που ασχολήθηκα με το μπάσκετ. Κάθε φορά που αγωνίζομαι δίνω ένα κομμάτι του εαυτού μου και θεωρώ ότι αυτή η κλήση είναι μία ανταμοιβή για την προσπάθεια μου, αλλά και ένα κίνητρο να συνεχίσω να δουλεύω και να βελτιώνομαι συνεχώς».

Η Ξανθίππη Καρατάσιου πριν λίγες μέρες έκανε και το ντεμπούτο της στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών. Στο αγώνα για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου, όπου ο Πιερικός Αρχέλαος υποδέχθηκε τον ΕΟ Σταυρούπολης. Η Καρατάσιου είχε εννέα λεπτά συμμετοχής, όπου σημείωσε δύο πόντους, μάζεψε ένα αμυντικό και δύο επιθετικά ριμπάουντ, ενώ είχε και ένα κλέψιμο. Σχετικά με την πρώτη της συμμετοχή στην ομάδα των Γυναικών και την Α2 είπε:

«Είμαι πολύ χαρούμενη που αγωνίζομαι στην Α2 Εθνική Κατηγορία με την ομάδα των Γυναικών, γιατί νιώθω πως οι κόποι μου ανταμείβονται. Περίμενα ότι κάποια στιγμή θα γινόταν, αλλά όχι τόσο νωρίς. Ευχαριστώ τον Πιερικό Αρχέλαο και κυρίως την προπονήτριά μου, την κυρία Τσιρογιάννη, που με εμπιστεύεται και μου δίνει αυτές τις ευκαιρίες να αγωνιστώ σε ένα πιο υψηλό επίπεδο».