Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΑΥΡΙΟ 30/3/18 ΣΤΗΝ Α/ΘΜΙΑ ΕΚΠ/ΣΗ Η ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΕΠΕ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΤΩΡΑ
ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ
ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ

Οι κινητοποιήσεις για τη χρόνια αδιοριστία, την εργασιακή ανασφάλεια και περιπλάνηση, τα μειωμένα ασφαλιστικά , εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των αναπληρωτών συναδέλφων μας, που φέτος έφτασαν τις 15.500 στην Π.Ε., δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος και αφορούν όλους μας. Διανύουμε την 8η συνεχή χρονιά που δεν έγινε ούτε ένας μόνιμος διορισμός. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις της κυβέρνησης έχουν οδηγήσει στη απόλυτη αθέτηση της υπόσχεσης για 20.000 μόνιμους διορισμούς.

Το αίτημα για μόνιμους μαζικούς διορισμούς με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ. Ο αγώνας για μόνιμους διορισμούς , διορισμό όλων των αναπληρωτών, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των συναδέλφων μόνιμων και αναπληρωτών.


Ο αγώνας μας κλιμακώνεται την Παρασκευή 30 Μαρτίου

Με τους αγώνες μας θα σπάσουμε την πολιτική της αδιοριστίας


Διεκδικούμε:

• Μόνιμους μαζικούς διορισμούς στη εκπαίδευση με μοναδικό κριτήριο την προϋπηρεσία και το πτυχίο.

• Διορισμό όλων των αναπληρωτών/τριών για την άμεση κάλυψη των 25.000 τουλάχιστον κενών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις .

• Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Εξίσωση δικαιωμάτων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αυτά των μόνιμων.

• Όχι στο προσοντολόγιο για το σύστημα πρόσληψης

• Στήριξη της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης.

• Άμεση εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε όλη την επικράτεια.

• Μείωση της αναλογίας εκπαιδευτικών – μαθητών σε 1:15 για το νηπιαγωγείο και 1:20 για το δημοτικό σχολείο.

• Αύξηση των δαπανών για την παιδεία.


Ο ΣΕΠΕ Ν. Πιερίας για την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 κηρύσσει επιπλέον, από την τρίωρη διευκολυντική στάση της ΔΟΕ για τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου και τις τρεις πρώτες του απογευματινού, από μία έως τρεις ώρες διευκολυντική στάση εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε συναδέλφου, ώστε οι συνάδελφοι – μέλη του συλλόγου μας να κάνουν χρήση των στάσεων εργασίας και καλεί όλους τους συναδέλφους μόνιμους και αναπληρωτές στην παράσταση διαμαρτυρίας στις 1:30μ.μ. στη Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Πιερίας. Επίσης ο Σύλλογός μας θα συμβάλλει στην κάλυψη των εξόδων μετακίνησης των συναδέλφων/-ισσών που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα ή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη στις 1:30μ.μ. (Άγαλμα Βενιζέλου), προσκομίζοντας στο Σύλλογο τα παραστατικά μετακίνησης τους.

Ο αγώνας για μαζικούς διορισμούς ΤΩΡΑ είναι αγώνας για το δημόσιο σχολείο, είναι αγώνας για όλους τους εκπαιδευτικούς.


Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Λάμπρου Βασίλης Γιάντσιου Σταματία