Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών 4ο Γυμνάσιο Κατερίνης

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου η χορωδία του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης ξεκίνησε το ταξίδι της για να συμμετάσχει στην 10η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών Καρδίτσας. Τα 40 παιδιά της χορωδίας συνοδεύονταν από τον κ. Παπαργυρίου (διευθυντή ), την κ. Κελεσίδου (μουσικό), την κ. Καλαμπαλίκη ( καλλιτεχνικών) και τον κ Μάνθο (Αγγλικών), καθηγητές του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης.

Πρόκειται για έναν μοναδικό θεσμό με τον οποίο γίνεται ουσιαστική αισθητική παρέμβαση στην ουσία της Καλλιτεχνικής Αγωγής και Παιδείας, ο οποίος διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τα παιδιά συμμετείχαν σε μια Χορωδιακή Πανδαισία από Σχολικές Χορωδίες της Ελλάδας. Βασική επιδίωξη είναι μέσω της εκδήλωσης να προσεγγίσει η μαθητιώσα νεολαία την σύγχρονη ελληνική δημιουργία. Πρόκειται για κάτι πρωτότυπο, μοναδικό, πολύ όμορφο με Καλλιτεχνική, Ψυχαγωγική και Επιμορφωτική χροιά με πρωταγωνιστές μαθητές των Δημοτικών και των Γυμνασίων όλης της χώρας.

Εκατοντάδες μαθητές δούλεψαν εντατικά, συστηματικά και πειθαρχημένα επί μήνες για να προσφέρουν ένα σπουδαίο μουσικό αποτέλεσμα.

Αυτό συνέβη και με τα παιδιά του σχολείου μας που πραγματικά κατά γενική ομολογία εντυπωσίασαν τους παρευρισκόμενους. Εκτός από το απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα ,τα παιδιά της χορωδίας μας είχαν τη χαρά να τραγουδήσουν μαζί με άλλες χορωδίες το κοινό τραγούδι που φέτος ορίστηκε να είναι το « στ΄άλογα» μουσική σύνθεση του Θ. Αντωνίου κάτω από τη διεύθυνση του κ. Ν. Ευθυμιάδη.

Ο γνωστός παρουσιαστής της τηλεόρασης και παλαιός φίλος του Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Καρδίτσας, Αλέξης Κωστάλας, ήταν ο παρουσιαστής της 10ης Πανελλήνιας Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών.

Είναι δε γνωστό ότι ο κορυφαίος Ελβετός παιδαγωγός Πεσταλότσι θεωρεί τη χορωδία ως το αναντικατάστατο μέσο για την ηθική διαπαιδαγώγηση των νέων διαμέσου της σχολικής εκπαίδευσης.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές τόσο για τη μουσική τους παρουσίαση στο φεστιβάλ όσο και για την συμπεριφορά τους καθ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.