Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ: Θετική η συμμετοχή των τριών αθλητριών στην προεπιλογή της Εθνικής Κορασίδων

Θετική ήταν η συμμετοχή των τριών αθλητριών των Πιερίδων Μουσών στην διαδικασία προεπιλογής για την Εθνική Ομάδα στην οποία κλήθηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.
 

Οι αθλήτριες Αρζουμανίδη Ευτυχία, Γελαστοπούλου Γεωργία και Λύρα Μαρία φόρεσαν τις φανέλες με το εθνόσημο και συμμετείχαν την Κυριακή 11/3/2018 στη Θεσσαλονίκη, στο γήπεδο του ΤΕΦΑΑ σε προπόνηση και διαδικασία προεπιλογής παρουσία των προπονητών της Εθνικής Ομάδας.

Τις αθλήτριες συνόδεψαν η πρόεδρος της Ομάδας των Πιερίδων Μουσών κ. Παρασκευή Ζιώγα και η Ταμίας του Δ.Σ. Βαρβάρα Δρούγκα.

Όπως είπαν οι προπονητές της ΕΠΟ αρχίζει να διαδίδεται το γυναικείο ποδόσφαιρο, υπάρχει αρκετό δυναμικό αθλητριών, δυνατός ανταγωνισμός και δεν υπάρχουν, όπως χαρακτηριστικά είπαν, «άμπαλα» κορίτσια. Αρκετά από τα κορίτσια που συμμετείχαν στην προπόνηση – προεπιλογή θα κληθούν σύντομα να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις - αγώνες που θα διοργανωθούν από την ΕΠΟ για την προβολή του γυναικείου ποδοσφαίρου


Συναντήσεις – έκπληξη και επαφές με το κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας


Η πρόεδρος της ομάδας των Πιερίδων Μουσών κ. Παρασκευή Ζιώγα αξιοποίησε την παρουσία της στην διαδικασία προεπιλογής των αθλητριών για την Εθνική Ομάδα Κορασίδων. Ως εκπρόσωπος της ιστορικής ομάδας των «Πιερίδων Μουσών» και μέλος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της ΕΠΣ Πιερίας είχε συζητήσεις με τα μέλη του κλιμακίου της ΕΠΟ. Όπως μας είπε «Συνομολογήσαμε πως το γυναικείο ποδόσφαιρο έχει πλέον μεγαλύτερη αποδοχή και απήχηση σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό φαίνεται στα σχολικά πρωταθλήματα και τις ακαδημίες μέσα στις υπάρχουσες γυναικείες ομάδες, αλλά και από τις συμμετοχές πολλών μικρών κοριτσιών σε παιδικές ακαδημίες αγοριών. Τέλος μοιραστήκαμε απόψεις για την καλύτερη απόδοση με πράξεις, ώστε να έχει μεγαλύτερη ανταπόκριση σε όλους το γυναικείο ποδόσφαιρο».

Μια συνάντηση – έκπληξη

Σε μια συνάντηση κορασίδων υπάρχει πάντα η πιθανότητα να συναντηθούν και αθλήτριες – βετεράνοι στο γυναικείο ποδόσφαιρο. Μεταξύ αυτών που είχε την ευκαιρία να συναντήσει η πρόεδρος των Πιερίδων Μουσών στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ στη Θεσσαλονίκη ήταν και η Ελένη Σεμαλτιανού. Πριν από 25 περίπου χρόνια οι δυο τους έπαιζαν αντίπαλες. Η κ. Ζιώγα με τις Πιερίδες Μούσες και η κ. Σεμαλτιανού ως τερματοφύλακας στην ομάδα Α.Ο. Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης! Μετά από τόσα χρόνια βρέθηκαν ξανά στο γήπεδο όχι ως αντίπαλες αλλά από διαφορετικά πόστα υπηρετώντας το άθλημα που αγαπάνε. Συζήτησαν για πολλά και για δυνατότητα συνεργασίας με κοινό στόχο την ανάδειξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου.


Οι τρεις αθλήτριες των Πιερίδων Μουσών με τη φανέλα της Εθνικής Κορασίδων

Οι αθλήτριες των Πιερίδων Μουσών στην προπόνηση - προεπιλογή για την Εθνική Κορασίδων

Η πρόεδρος των Πιερίδων Μουσών με τον Απόστολο Μάντζιο, νέο υπεύθυνο στη Γυναικεία Εθνική Ομάδα

Η πρόεδρος των Πιερίδων Μουσών με την Σεμαλτιανού Ελένη υπεύθυνη ΤΕΦΑΑ