Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΗΜΤΟ ΝΔ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Γενική απολογιστική Συνέλευση της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης. Σπύρος Κουλκουδίνας: Η μάχη θα δοθεί στις κάλπες! Στο προσκλητήριο νίκης της Ν.Δ. δηλώνουμε παρόντες, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης, γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε πραγματικά νικητές και «αυτοδύναμοι».


Την απολογιστική Γενική της Συνέλευση της πραγματοποίησε παρουσία πλήθους μελών και στελεχών της Ν.Δ. η Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης το απόγευμα του Σαββάτου.

Τη Γενική Συνέλευση άνοιξε ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Πιερίας Γ.Κουρινιώτης, ο Βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, ο Τομεάρχης Ν.Δ Nομού Πιερίας Λ. Κλώνος, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σ.Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης Σ. Χιονίδης, το μέλος της Π.Ε. Θ. Λιακόπουλος, οι πολιτευτές Δ.Μπέης, Κ.Θεοτόκης.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης περιελάμβαναν τον διοικητικό απολογισμό της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης που έκανε ο Γραμματέας της οργάνωσης Ναούμ Ευαγγελόπουλος, τον πολιτικό απολογισμό που πραγματοποίησε ο πρόεδρος Σπύρος Κουλκουδίνας και τον οικονομικό απολογισμό που πραγματοποίησε ο Ταμίας της Δημ.Τ.Ο. Γιάννης Λάιος.

Ακολούθησε η παρουσίαση του πλάνου δράσης για το Α’ εξάμηνο του 2018 από τον Πρόεδρο της τοπικής οργάνωσης Σπύρος Κουλκουδίνα, ενημέρωση για τις εσωκομματικές εκλογές που έχουν ανακοινωθεί για τις 13 Μαΐου αλλά και ενημέρωση για την διαδικασία έκδοσης/ανανέωσης κάρτας μέλους που αποτελεί βασική προϋπόθεση για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από την κ.Καλυψώ Σκούμπα, μέλος της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης, καθώς και παρουσίαση του ερωτηματολογίου Αξιολόγησης από την κ. Αλίκη Χατζηπαπαφωτίου, μέλος Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης.


ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Δημ.Τ.Ο.Ν.Δ. Κατερίνης Σπύρος Κουλκουδίνας απηύθυνε μήνυμα ενότητας και συστράτευσης, σημειώνοντας πως οι εθνικές εκλογές είναι η μεγάλη μάχη που η Ν.Δ. οφείλει να δώσει συσπειρώνοντας όλες της τις δυνάμεις.

Μεταξύ άλλων ο κ. Κουλκουδίνας είπε: «Δώσαμε όλες μας τις δυνάμεις και νιώθουμε ότι πραγματικά «αναστήσαμε» την μεγαλύτερη τοπική οργάνωση της Πιερίας.

Σε μια δύσκολη εποχή για την πολιτική, σε μια εποχή που οι πολιτικοί και τα κόμματα λοιδορούνται, απαξιώνονται, από μεγάλο δυστυχώς μέρος των πολιτών, εμείς προσπαθήσαμε με την στάση μας, με τις παρεμβάσεις μας, με τις δράσεις που οργανώσαμε σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής, να αλλάξουμε αυτή την νοοτροπία.

Σε κάποιες περιπτώσεις το καταφέραμε και είδαμε νέους ανθρώπους να ασχολούνται ενεργά, να έρχονται και να θέτουν εαυτούς στη διάθεση των τοπικών οργανώσεων για να στρατευτούμε όλοι μαζί στον αγώνα η πατρίδα μας, να απαλλαχθεί επιτέλους από την επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

Μια κυβέρνηση που εκτός από τις αποτυχημένες συνταγές της στην οικονομία, στην κοινωνία, στην ανάπτυξη, σήμερα διαπράττει ένα τεράστιο έγκλημα σε βάρος του ελληνικού λαού. Τον διχάζει.

Με άστοχους, επικίνδυνους χειρισμούς, και αναφέρομαι φυσικά στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και στο θέμα που προέκυψε με τους Έλληνες στρατιωτικούς που συνελήφθησαν και κρατούνται ακόμη και σήμερα στις φυλακές της Τουρκίας.

Μια μερίδα όμως μελών της παράταξης, απομακρύνθηκε από την ΝΔ τα τελευταία χρόνια. Και πρέπει να εντείνουμε την προσπάθειά μας να τους φέρουμε και πάλι κοντά μας. Αυτή την προσπάθεια εμείς θα τη συνεχίσουμε.

Θα ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα φτερά μας και τις πόρτες της δημοτικής οργάνωσης Κατερίνης, θα επιδιώξουμε ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σήμερα ζητάμε να ενισχύσει ο καθένας από όσους βρίσκονται σε αυτήν την αίθουσα αυτή την προσπάθεια. Να παραγκωνίσουμε πικρίες, λάθη, και να εργαστούμε όλοι μαζί. Να ενωθούμε τώρα που η παράταξη κάνει ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια. Γιατί τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά μας. Γιατί η μάχη θα δοθεί στην κάλπη και δεν θα είναι η μάχη των προσώπων αλλά των πολιτικών. Των πολιτικών εκείνων που έχει χαράξει η Ν.Δ. για να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας ως χώρα.

Έχουμε μπροστά μας τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέας νομαρχιακής και τοπικών οργανώσεων στο νομό. Πρέπει να συμμετέχουμε.

Πρέπει να ενισχύσουμε τις νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις με τα πρόσωπα που θα επιλέξουμε ο καθένας μας με κριτήριο την πορεία νίκης της παράταξης.

Από σήμερα ξεκινάει ο αγώνας και πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να τα καταφέρουμε. Γιατί μόνο ενωμένοι μπορούμε να βγούμε πραγματικά νικητές και «αυτοδύναμοι». Στο προσκλητήριο της παράταξης δηλώνουμε και πάλι παρόντες».


ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Κλείνοντας τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης οι συμμετέχοντες, μέλη και στελέχη της Ν.Δ. κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης που συνέταξε η ΔΗΜ.Τ.Ο.ΝΔ Κατερίνης τα αποτελέσματα του οποίου θα αποσταλούν στη Γραμματεία Οργανωτικού της Ν.Δ.