Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Συμμετοχή Μορφωτικής Ένωσης Καταφυγιωτών στον παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής και καινοτομίας FLL 2017-18

Για τρίτη συνεχή χρονιά η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών συμμετέχει στον διεθνή διαγωνισμό ρομποτικής και καινοτομίας FLL (First Lego League) που διοργανώνεται στην Ελλάδα από την EDUACT. Φέτος, ο τελικός του πανελλήνιου διαγωνισμού διεξήχθη στο Βελίδιο Συνεδριακό κέντρο Θεσσαλονίκης στις 3 και 4 Μαρτίου.
 

Η MEKTECH , υπό την καθοδήγηση του προπονητή ρομποτικής, καθηγητή φυσικής και προέδρου της ΜΕΚ κ. Καραλέκα Γεωργίου του προπονητή ρομποτικής και ηλεκτρονικού κ. Στεργιούλα Οδυσσέα και του μηχανικού κ. Καραλέκα Ιωάννη, απέσπασε δύο βραβεία.

Πήρε την δεύτερη θέση στον ρομποτικό διαγωνισμό -τον πιο σημαντικό αγώνα της διοργάνωσης- και την δεύτερη θέση στον προγραμματισμό του Ρομπότ . Επίσης κατέλαβε την πέμπτη θέση πανελλαδικά στο τομέα του PROJECT με την έξυπνη βρύση MECOTAP η οποία κάνει εξοικονόμηση νερού και αποτελεί επιλέξιμη ιδέα για το Global Innovation Award που θα διεξαχθεί στο San Jose της California στην Αμερική.

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών με τις ομάδες της πέρυσι απέσπασε τρία βραβεία εκ των οποίων το ένα ήταν η δεύτερη θέση, πάλι στον τομέα του διαγωνισμού των ρομπότ και πριν δύο χρόνια άλλο ένα. Η πρόοδος αυτή δείχνει την σοβαρή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο στην εκπαίδευση των νέων, στον τομέα της εισαγωγής τους στις έννοιες της ρομποτικής και στις έρευνας αλλά και το πολύ υψηλό επίπεδο της ομάδας στον τομέα της εκπαιδευτικής ρομποτικής πανελλαδικά. Η συνεχόμενη για δεύτερη χρονιά κατάληψη της δεύτερης θέσης στον αγώνα των ρομπότ σε σύνολο 154 ομάδων από όλη την χώρα αποδεικνύει την υπεροχή της MEKTECH στον τομέα αυτό. Η αναγνώριση των παιδιών της ομάδας αλλά και των προπονητών είναι εμφανής κατά την διάρκεια του διαγωνισμού από τις υπόλοιπες ομάδες. Η προσέγγιση του περιπτέρου της MEKTECH από προπονητές αλλά και διαγωνιζομένους από όλες της περιοχές της Ελλάδος με σκοπό την γνωριμία αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα της μηχανικής κατασκευής και του προγραμματισμού του Ρομπότ είναι συνεχής.

Η Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών θέλει να ευχαριστήσει τους γονείς οι οποίοι εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους στα πρώτα τους βήματα στη ρομποτική. Το ταξίδι στη γνώση θα συνεχιστεί και δεν σταματά εδώ. Ελπίζουμε πως αυτά τα μαθήματα δίνουν στους νέους μας την έμπνευση να ασχοληθούν με την τεχνολογία, την γνώση και την καινοτομία. Να ακολουθήσουν στο μέλλον δρόμους προς την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών που θα οδηγήσουν τους ίδιους αλλά και την χώρα μας σ’ ένα καλύτερο αύριο. Αυτό της παραγωγής και της εξωστρέφειας σε μια Ελλάδα που θα παράγει υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντα και η οποία θα μπορεί να κρατήσει τα παιδιά της σπίτι της.

Στη ΜΕΚ θεωρούμε ότι οι νέοι μας μπορούν να έχουν ένα αύριο ισάξιο με τους συμμαθητές τους από όλο τον κόσμο σε εργασίες έντασης γνώσης στον τόπο τους κι όχι μόνο σε παροχής υπηρεσιών σε τουρίστες ή ως αγρότες.

Η γνώση είναι δύναμη και στη ΜΕΚ προσπαθούμε γι’ αυτό.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΜΕΚ
ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΣΤΕΡΓΙΟΥΛΑΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΚΑΡΑΛΕΚΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ