Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018

Δελτίο Τύπου ΕΚΠ Πιερίας - Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών στον τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης

Για τον τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, που από τη Δευτέρα 14 Μαΐου 2018 έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές εγγραφές, οι μαθητές που φοιτούν ήδη από πέρυσι – πρόπερσι στο σχολείο, δεν τους δίνεται η δυνατότητα να δηλώσουν τον τομέα Πληροφορικής του σχολείου.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης να πρέπει αναγκαστικά να δηλώσουν άλλη σχολική μονάδα από αυτή που φοιτούσαν μέχρι σήμερα.

Αυτό αποτελεί μια έμμεση και ουσιαστική κατάργηση του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης.

Αυτό γίνεται χωρίς κατάργηση του τομέα, δηλαδή χωρίς υπουργική απόφαση και ΦΕΚ όπως απαιτείται νομικά. Στην ουσία το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά και τα περσινά γεγονότα με τα ολιγομελή τμήματα, και επειδή δεν μπορεί να καταργήσει άμεσα τον τομέα φοβούμενο τις αντιδράσεις, επινόησε αυτόν τον ‘ἐξυπνο’ τρόπο, να εγγραφούν οι μαθητές σε άλλο σχολείο και μετά να καταλήξουνε ότι ‘αφού δεν έχετε μαθητές καταργήστε τον τομέα’!

Επίσης, το Υπουργείο, με αυτές του τις ενέργειες, αναγκάζει τους μαθητές σε υποχρεωτική αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος, χωρίς τη συναίνεση γονέων και μαθητών των τμημάτων. Η αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ανατρέπει το σχεδιασμό της νέας χρονιάς των φοιτούντων και των γονέων αυτών.

Αντί το Υπουργείο να προσπαθεί να αυξήσει το δυναμικό των μαθητών στα ΕΠΑ.Λ. με διάφορες προωθητικές ενέργειες η βασική του έννοια είναι να καταργεί τομείς ΕΠΑ.Λ. ανά τη χώρα. Είναι
επιβεβλημένη η ενίσχυση, και σε καμιά περίπτωση η αποδυνάμωση, όλων των ΕΠΑ.Λ. της χώρας.

Η Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής Πιερίας είναι αντίθετη με αυτή την κατάργηση του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης και καταδικάζει αυτόν τον έμμεσο τρόπο που επέλεξε το
Υπουργείο για να το πετύχει.

Ζητούμε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να λάβει υπόψη όλους τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες των μαθητών και των γονέων των παιδιών του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης. Πιστεύουμε ότι δεν είναι παιδαγωγικά σωστό να αναγκαστούν οι μαθητές να μετακινηθούν σε άλλη σχολική μονάδα. Επίσης, το διδακτικό προσωπικό και ο υπάρχων εργαστηριακός εξοπλισμός στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κατερίνης, επαρκεί για την κάλυψη των ωρών διδασκαλίας των τμημάτων αυτών και δεν απαιτείται επιπλέον δημόσια δαπάνη.

Tο Δ.Σ. 


Πρόεδρος 
Ζήσκος Βασίλειος 
Γενικός Γραμματέας 
Γιαννής Απόστολος