Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με θέμα «Οι διεθνείς εξελίξεις, η κατάσταση στην περιοχή και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας», πραγματοποιήθηκε χτες η εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου «ΤΙΤΑΝΙΑ».

Παρουσία πλήθους κόσμου, εν ενεργεία και απόστρατων στρατιωτικών όλων των βαθμίδων και κλάδων, όπως και εν ενεργεία και απόστρατων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπροσώπων φορέων κ.ά., τις θέσεις του Κόμματος παρουσίασε ο ο ΓΓ της ΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Ακολούθησαν παρεμβάσεις από στελέχη αρμόδιων φορέων, ειδικούς και επιστήμονες.

Την εκδήλωση άνοιξε και έκλεισε ο Γιάννης Ντουνιαδάκης, υποναύαρχος ε.α. και μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ενοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Οι παρεμβάσεις των υπόλοιπων ομιλητών

Στη χτεσινή εκδήλωση, τη δική τους συμβολή στη συζήτηση με παρεμβάσεις που εκφώνησαν και κατέθεσαν στα πρακτικά είχαν στελέχη φορέων, ειδικοί και επιστήμονες.

Ο Αν. Τσουκαράκης, συνταγματάρχης (ΣΔΓ), πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ), αναφέρθηκε διεξοδικά στα αιτήματα του κλάδου και σημείωσε ότι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν μπορούν να υπάρξουν αν οι Ενοπλες Δυνάμεις της δεν είναι ισχυρές. «Τακτικές και πολιτικές που θέλουν τις Ενοπλες Δυνάμεις να στρέφονται κατά του λαού δεν είναι αποδεκτές από την Ομοσπονδία μας και το σύνολο των εν ενεργεία Ελλήνων στρατιωτικών.

Ο Γ. Ροΐδης, αντιναυάρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α., πρόεδρος του ΔΣ της Ανεξάρτητης Ενωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ) και του ΔΣ των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, αναφέρθηκε στις ΝΑΤΟικές δαπάνες, τονίζοντας ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνεται «βάσει των πραγματικών εθνικών αναγκών και όχι των αναγκών που δημιουργούνται από άλλους και για άλλους σκοπούς».

Ο Ν. Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α., ανέλυσε τη συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ. «Ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο και σε εφαρμογή της συμφωνίας Τσίπρα - Τραμπ, η χώρα μας μετατρέπεται, απροκάλυπτα πλέον όσο ποτέ, σε ορμητήριο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.

Ο Μ. Σοφικίτης, ταξίαρχος Πεζικού ε.α., τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι πόλεμοι δεν είναι ουρανοκατέβατοι και ότι μόνη διέξοδος των λαών στην ιμπεριαλιστική αυτή βαρβαρότητα είναι η αντίσταση, η πάλη και η ανατροπή του αδιέξοδου αυτού συστήματος για μια νέα κοινωνία, με την εργατική τάξη στην εξουσία, το σοσιαλισμό.

Ο Τρ. Φωτιάδης, αντιπλοίαρχος Πολεμικού Ναυτικού ε.α. και μέλος της Κίνησης για την Εθνική Αμυνα (ΚΕΘΑ), μίλησε για τη βάση της Σούδας, που όπως είπε αποτελεί ιμπεριαλιστικό βραχίονα όπου συμμετέχει η αστική τάξη της Ελλάδας σε βάρος των λαών της περιοχής.

Ο Μ. Λουτσέτης, σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας ε.α., αναφέρθηκε στο ρόλο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας στην προάσπιση των συνόρων της χώρας.


ΤΕ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ