Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

ΕΠΑΜ: Απάντηση στην Ιερά Σύνοδο για τον εορτασμό της "Ημέρας της Ευρώπης"

Τον τελευταίο μήνα, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, με την ευκαιρία της επετείου των 68 χρόνων από ιδρύσεως της Ε.Ε., απευθύνεται στον Λαό, με την διανομή σε όλες τις Μητροπόλεις της Ελλαδικής Εκκλησίας τετρασέλιδου φυλλαδίου με θέμα “Μήνυμα για την ημέρα της Ευρώπης”.


Το περιεχόμενο του εν λόγω φυλλαδίου δεν έχει καμία σχέση με πνευματικές ή ποιμαντικές παραινέσεις, αλλά είναι μια καθαρή προπαγάνδα υπέρ του Ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Της Ε.Ε που αποδέχεται επίσημα στους θεσμούς της τον Πάπα της Ρώμης ως προκαθήμενό της στο πλαίσιο εγκαθίδρυσης της νέας “Πανθρησκείας” που προωθεί. Άλλωστε ως σημαία έχει υιοθετήσει το θρησκευτικό σύμβολο των 12 άστρων σε μπλε φόντο, το οποίο ανέσυρε από την παράδοση του μασονισμού, ο οποίος επιδίωκε τη «συνένωση» των μεγάλων θρησκειών, του καθολικισμού, του ισλαμισμού, του ιουδαϊσμού και του δωδεκαθεϊσμού.

Της Ε.Ε., η οποία εξ ιδρύσεως, έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον της θρησκείας ως ελεύθερης εκδήλωσης του θρησκευτικού συναισθήματος των λαών και των εθνών. Και την αντιμετωπίζει ως έναν ακόμη βραχίονα της δικής της υπερεθνικής εξουσίας και του πειθαναγκασμού των πιστών, όπως συνέβαινε ανέκαθεν με τις επίσημες θρησκείες των αυτοκρατοριών.

Της Ε.Ε που προωθεί και επιβάλλει με Οδηγίες της, την κατάλυση Ορθόδοξων θρησκευτικών αξιών, κοινωνικών αρχών και οικογενειακών δεσμών.

Της Ε.Ε. που έχει επιβάλει καθεστώς κατοχής στην Πατρίδα μας και εκποιεί την εθνική και ιδιωτική περιουσία του Ελληνικού λαού υπέρ των συμφερόντων της.

Δεν γνωρίζουμε ποια αναγκαιότητα εξυπηρετεί αυτή η στάση της Ιεραρχίας. Μας δημιουργεί όμως αλγεινή εντύπωση οι Ιεράρχες της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας να εξυμνούν τον “κατακτητή” της πατρίδας μας.

Αθήνα, 28 Ιουνίου 2018
Επιτροπή Εκκλησιαστικών Θεμάτων ΕΠΑΜ