Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

"Είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας"

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ Π.Ο.Σ. Ο.Α.Ε.Ε.


Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και παρουσία εκπροσώπων συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. από όλη την Ελλάδα πραγματοποιήθηκε το ετήσιο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε στις 30 Μαΐου 2018 στο Βόλο.

Το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας εκπροσωπήθηκε από σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο και τους αντιπροσώπους του ενώ κατά την ομιλία του ο Πρόεδρος κ. Κουτσής Δημήτριος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις δυναμικές κινητοποιήσεις που υλοποιήθηκαν, εκφράζοντας την αντίθεσή μας στις εξελίξεις και στις περικοπές των συντάξεων, στα αβάσταχτα χαράτσια, στις αυξήσεις στα φάρμακα, στον ΕΝΦΙΑ, στην κατάργηση του ΕΚΑΣ και πολλά πολλά ακόμη. Εξάλλου, οι συνταξιούχοι ήταν και εξακολουθούν να είναι οι άμεσα αποδέκτες όλων των σκληρών μέτρων που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μέσω των μνημονίων.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Πρόεδρος κ. Κουτσής κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους συνέδρους εκπροσώπους των Σωματείων Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. όλης της Ελλάδος και όλους τους συνταξιούχους, ως απόμαχοι της ζωής, « να σηκώσουμε το ανάστημά μας και να σταθούμε δίπλα στα παιδιά μας, στα παιδιά όλων μας και σε όσους κινδυνεύουν να χάσουν τα πάντα λόγω της οικονομικής κρίσης. Οφείλουμε πρωτίστως να βοηθήσουμε όσους δεν έχουν ούτε να φάνε και να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τους συμπολίτες μας που βγαίνουν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό λόγω οφειλών τους. Οφείλουμε να συμπορευτούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες και να σταματήσουμε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Ας συνεχίζουμε μέσα από τα Σωματεία μας όλοι μαζί να διεκδικούμε τα αυτονόητα και αυτά που μας ανήκουν και να φωνάζουμε όλοι μαζί μήπως και τελικά κάποιος μας ακούσει.. Δίνουμε όλοι μαζί τη μάχη. Είμαστε και μένουμε στο δρόμο του αγώνα, με αποφασιστική, αδιάκοπη, μαζική δράση για να προασπίσουμε την ζωή μας, την ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας. Ενωμένοι θα επαγρυπνούμε για ότι αποφασιστεί για εμάς, ειδικά σήμερα όπου όλα ανατρέπονται και όλα αναθεωρούνται. Και είμαστε σίγουροι ότι θα νικήσουμε γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας … Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας.»