Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Άλλοι τραμπουκίζουν και μετά λένε πως o λαός τραμπουκίζει και φέρνει την βία...


Γράφει ο Ντάμπος Νίκος

Θα ήθελα να γράψω κάποιες σκέψεις μου, για το περιστατικό που συνέβη στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.


Σαφώς και είμαι κατά της βίας, αλλά όταν κάποιος κατέχει θέση που πρέπει να κοιτάει τα προβλήματα των δημοτών του, όπως του δημάρχου. Αυτό είναι το καθήκον του. Όταν κάποιος αναλαμβάνει κάποια θέση είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση είτε μία πιο ‘’μεγάλη’’, όπως πχ του βουλευτή, δεν έχει κανείς από αυτούς το δικαίωμα να μιλάει τόσο απαξιωτικά εναντίον του λαού, όπως δηλαδή έκανε ο Μπουτάρης.


Ο κύριος Μπουτάρης είχε πει Αγγλιστί σε συνέντευξη πως «χέστηκε» για τους Έλληνες που τους σκότωσε ο Κεμάλ Ατατούρκ. Να σημειωθεί επίσης πως ο Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης ‘’χέστηκε’’ και για τα προβλήματα της πόλης, όπως πρόσφατα φάνηκε με τις δυνατές βροχοπτώσεις και πλημμύρισε μια ολόκληρη πόλη με τους κατοίκους να μην έχουν νερό για μέρες.


Στην συγκέντρωση Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων δεν έπρεπε να πάει, όταν ο ίδιος προσβάλλει την μνήμη των νεκρών ανθρώπων.


Όσο αφορά για την παρέλαση των ομοφυλόφιλων, που επέτρεψε ο Δήμαρχος να γίνει την ίδια μέρα με την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των πόντιων, αυτό θα το αφήσω ασχολίαστο.


Ξεκίνησα τον τίτλο με το ‘’άλλοι τραμπουκίζουν’’ και να τι εννοώ. Όταν για παράδειγμα στην βουλή με μία και μόνο υπογραφή έκαναν και κάνουν όλα αυτά που θέλουν οι ‘’φίλοι μας οι Ευρωπαίοι’’ τα τελευταία χρόνια και ανεχόμαστε όλα αυτά που υπογράφονται εις βάρος του λαού, τότε αυτό πως λέγεται; Δεν είναι τραμπουκισμός κατά του λαού όταν:


1. Κόβουν μισθούς και συντάξεις
2. Καταργούν εργασιακά δικαιώματα
3. Ιδιωτικοποιούν δημόσια περιουσία
4. Μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες σε υγεία και παιδεία
5. Με την πολιτική τους αυξάνουν την ανεργία
6. Μεταναστεύουν τους νέους


Αλλά και άλλα πολλά γιατί η λίστα είναι πολύ μεγάλη.

Οπότε ποιοι φταίνε που ο λαός ξεσπά εναντίον πολιτικών προσώπων είτε αυτά είναι κάποιος δήμαρχος είτε κάποιος βουλευτής; Οι ίδιοι οι πολιτικοί φταίνε με τα καμώματα τους, τις αστοχίες και υπερβολές του και ας μην κλείνουμε τα μάτια σε αυτό.

Ο πολιτικός υπάρχει για να λύνει τα προβλήματα του κόσμου, όχι να δημιουργεί περισσότερα.

Και τελειώνω με το εξής ρητό που λέει πως ‘’ότι πράττεις θα εισπράξεις’’ και στην περίπτωσή μας ταιριάζει απόλυτα.


Με Εκτίμηση
Ντάμπος Νίκος