Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΟΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ

Κανένας αγρότης και κτηνοτρόφος δεν πρέπει να «τσιμπήσει» στην κυβερνητική προπαγάνδα περί «εξόδου από τα μνημόνια και δίκαιης ανάπτυξης».

Η «έξοδος από τα μνημόνια» όπως και οι φιέστες του προηγούμενου διαστήματος των «αναπτυξιακών συνεδρίων» σε ότι αφορά τον αγροτικό χώρο στοχεύουν αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση και στην εξασφάλιση ακόμα μεγαλύτερης κερδοφορίας των εμποροβιομήχανων και των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται το μόχθο μας αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.


Για τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους αυτή η «έξοδος» θα είναι μια από τα ίδια και χειρότερα. Θα φέρει ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα μας και λιγότερες επιδοτήσεις-ενισχύσεις, πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, και άλλα χαράτσια. Θα φέρει παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων, μεγάλων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων που συνεπάγεται ακόμα μεγαλύτερο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροκτηνοτρόφων.



Αγρότες, κτηνοτρόφοι,


Με τους μαζικούς και σκληρούς αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα καταφέραμε να βάλουμε κάποιο φρένο σε παλιά και νέα μέτρα της κυβέρνησης και να έχουμε κάποιες κατακτήσεις όπως: το αφορολόγητο, την καθυστέρηση στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών, της δέσμευσης της κυβέρνησης για ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς, στο νέο χαράτσι για το νερό άρδευσης κ.α.

Δίνουμε συνέχεια στον αγώνα μας σε συμμαχία με τους εργάτες και τα άλλα λαϊκά στρώματα συμμετέχοντας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη, 6:00μμ στην Πλ. Αριστοτέλους – Θεσσαλονίκη, διεκδικώντας:

Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε ν' αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομηχάνους.

Κατάργηση των χαρατσιών του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές, στα τρόφιμα, είδη λαϊκής κατανάλωσης και υπηρεσίες.

Κατάργηση των αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές.

Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Συντάξεις αξιοπρέπειας για αγρότες και κτηνοτρόφους.

ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ' όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις.


Αναχώρηση λεωφορείων το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 16:00
από την κεντρική πλατεία της Κατερίνης

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!