Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Κατερίνη - Αναστάτωση σε γονείς προκαλεί η μετακίνηση εκπαιδευτικού από το σχολείο τους

Αναστατωμένοι είναι οι γονείς στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης μετά την μετακίνηση-τοποθέτηση της εκπαιδευτικού που δίδασκε στα παιδιά τους από την αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς σε άλλο σχολείο.


Οι γονείς ισχυρίζονται ότι η μετακίνηση-τοποθέτηση της εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο δημιούργησε προβλήματα τόσο στους ίδιους αλλά κυρίως στα μικρά παιδιά τους.

Ζητούν από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας να δώσει λύση στο πρόβλημα τους και να επαναφέρει στο σχολείο την εκπαιδευτικό.

Μάλιστα κατέθεσαν τόσο οι γονείς όσο και η εκπαιδευτικός αίτημα ώστε να γυρίσει στο σχολείο και την τάξη της, ενώ τα παιδιά για δυο ημέρες δεν ήθελαν να πάνε για μάθημα ζητώντας την δασκάλα τους.

Η δασκάλα είχε μετακινηθεί πρόσφατα τον Σεπτέμβριο του 2018 από άλλη σχολική μονάδα (με υπεραριθμία) στο 12ο Δημοτικό Σχολείο και πριν από λίγες ημέρες τοποθετήθηκε σε άλλη σχολική μονάδα της Κατερίνης.

Μετά από επικοινωνία μας με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μας δήλωσε ότι έγινε με όλα τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία μέτρα.

Μάλιστα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης συναντήθηκε με τους γονείς για να βρεθεί κάποια λύση στο πρόβλημα τους, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει επιτευχθεί.

Οι γονείς πάντως μας δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την προσπάθεια τους ώστε να επιστρέψει η εκπαιδευτικός στο σχολείο τους και σχεδιάζουν περαιτέρω κινητοποιήσεις.


Ακολουθεί η επιστολή των γονιών: