Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Το δέντρο στο... πεζοδρόμιο και η "αόρατη" διάβαση πεζών! (ΦΩΤΟ)

Στην διασταύρωση Αθανασίου Αστερίου με Λουκιανού, αλλά και στη γύρω περιοχή ο Δήμος Κατερίνης κατασκεύασε νέα πεζοδρόμια για να μπορούν οι πολίτες να κυκλοφορούν με άνεση και ασφάλεια.



Στην συγκεκριμένη οδό όμως υπάρχει πρόβλημα, το οποίο απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής για αρκετό καιρό, πριν κατασκευαστούν τα νέα πεζοδρόμια, αλλά και αφού έγιναν.


Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ" υπάρχει ένα... δέντρο στη μέση του πεζοδρομίου με συνέπεια τα μικρά παιδιά που διέρχονται από εκείνο το σημείο να αναγκάζονται να κατεβούν στον δρόμο για να συνεχίσουν την διαδρομή τους προς το σχολείο τους (9ο Δημοτικό). Πολλές φορές σε εκείνο το σημείο παρκάρουν αυτοκίνητα και τα παιδιά χρειάζεται να διασχίσουν την μέση του δρόμου για να περάσουν.


Δεν είμαστε υπέρ της κοπής δέντρων και δεν το προτείνουμε, μπορούσε όμως να γίνει μια μικρή διαπλάτυνση του πεζοδρομίου από την εσωτερική πλευρά ώστε να υπάρχει χώρος να περνάνε τα παιδιά.








➤ Λίγο πιο δεξιά, χαλίκια καλύπτουν το καινούργιο πεζοδρόμιο αναγκάζοντας πάλι τα μικρά παιδιά να περπατούν στον δρόμο:





➤ Δίπλα από το... δέντρο υπάρχει σήμανση για διάβαση πεζών και σήμανση για διάβαση παιδιών. Όσο και να ψάξαμε, διάβαση δεν είδαμε, όπως και στην παρακείμενη διασταύρωση!!!






Έχουμε αναφερθεί στα προβλήματα της περιοχής πολλές φορές. Κάποια στιγμή μπορεί ο Δήμος Κατερίνης να κάνει κάτι. Το θέμα είναι να γίνει άμεσα, πριν γίνει κάποιο ατύχημα.

Δεν χρειάζεται ούτε κόπος, ούτε ιδιαίτερο κόστος υπάρχει. Λίγοι παραπάνω κυβόλιθοι (που έχουμε αρκετούς), και λίγη μπογιά για τις διαγραμμίσεις.

Απλά πράγματα...


*Και μια που μιλάμε για διαγραμμίσεις σε διαβάσεις πεζών, φθάσαμε τέλη Ιανουαρίου 2019 και ακόμα σε πολλά σχολεία (και όχι μόνο σε σχολεία) δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις...