Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Το ψήφισμα που τοιχοκολήθηκε έξω από τα γραφεία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.

Το ψήφισμα δεν φέρνει την υπογραφή των διοργανωτών της εκδήλωσης/πορείας οι οποίοι στο facebook είχαν δηλώσει :




"Κατόπιν συνεννόησης με την αστυνομική διεύθυνση, αύριο, ΤΡΙΤΗ 22/1, στις 18.00 θα ξεκινήσουμε την πορεία διαμαρτυρίας από την κεντρική πλατεία Κατερινης-Πλατεία Ελευθερίας- και θα ακολουθηθεί  η παρακάτω διαδρομή : Πλατεία ελευθερίας - πεζόδρομος - κατέβασμα οδός Ανδρούτσου και επιστροφή στην πλατεία για τον Εθνικό Ύμνο."


Άρα σύμφωνα με τα παραπάνω η πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στον σχεδιασμό των διοργανωτών της εκδήλωσης-πορείας και το ψήφισμα τοιχοκολήθηκε από άλλους πολίτες.




Το ψήφισμα:


Κατερίνη

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Εμείς, οι χιλιάδες πολίτες της Πιερίας, ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο της επονομαζόμενης «Συμφωνίας των Πρεσπών» μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της παραχώρησης του όρου «Μακεδονία»... και οποιουδήποτε παραγώγου αυτού στην ονομασία της γειτονικής χώρας, εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αναγνώριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο «Μακεδονικής εθνικότητας», είτε αυτούσια είτε με οποιαδήποτε επεξηγηματική συνοδευτική ερμηνεία – ρηματική διακοίνωση και εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στην αναγνώριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο «Μακεδονικής γλώσσας», καθώς όλα τα παραπάνω αντί να αποτρέπουν τελικά ενισχύουν τις αλυτρωτικές διαθέσεις των γειτόνων εις βάρος της χώρας μας.

Συντάσσόμαστε με το καθολικό αίσθημα των Ελλήνων και των Ελληνίδων που επιθυμεί ειρήνη και ειλικρινείς σχέσεις καλής γειτονίας με όλα τα κράτη της Βαλκανικής όχι όμως με όρους εθνικής ταπείνωσης που εξυπηρετούν τα συμφέροντα των γειτόνων και των ξένων δυνάμεων εις βάρος του μέλλοντος της Πατρίδας και του Έθνους μας.


Δηλώνουμε δε την πλήρη αντίθεση και άρνησή μας στην απόπειρα παραχάραξης της Ιστορίας μας, όπως αυτή θα επιδιωχθεί με την έγκριση της εθνικά επιζήμιας «Συμφωνίας των Πρεσπών» από τη Βουλή των Ελλήνων.


Κυρία Σκούφα, κύριε Καστόρη, κύριε Τζαμακλή

Στο πλαίσιο αυτό, έστω και την ύστατη στιγμή, απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να μην φέρει προς έγκριση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την απαράδεκτη και επιζήμια για τα εθνικά μας συμφέροντα «Συμφωνία των Πρεσπών» και δηλώνουμε επίσης κατηγορηματικά και προς όλες τις πλευρές ότι δεν επιθυμούμε τη διενέργεια δημοψηφίσματος διότι ως λαός δεν έχουμε κανένα ιστορικό δικαίωμα να αποφασίσουμε εμείς για εδάφη για τα οποία οι πρόγονοί μας πολέμησαν. Δεν διαπραγματευόμαστε.

Για μας η ψυχή μας είναι το όνομα μας