Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019

Ούτε η βροχή δεν σταματάει τους Έλληνες – Μεγάλη πορεία για την Μακεδονία στην Κατερίνη! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες βγήκαν σήμερα το απόγευμα στους δρόμους της Κατερίνης για να διαδηλώσουν κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Με ένα απίστευτο πάθος και παλμό και κάτω από συνεχή και έντονη βροχόπτωση χιλιάδες συμπολίτες μας βροντοφώναξαν : H ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!!!


Όλα ξεκίνησαν από ένα διαδικτυακό κάλεσμα μέσα από το facebook και σημαντικό είναι ότι συμμετείχαν χιλιάδες κόσμος παρά το γεγονός ότι δεν υπήρχε συμμετοχή ή οργάνωση από άλλους φορείς και συλλόγους.

Η συμμετοχή ήταν αυθόρμητη και αν ο καιρός ήταν καλύτερος θα είχε πλημμυρίσει η πόλη από κόσμο που δεν μπόρεσε να έρθει σήμερα.

Στην εκδήλωση έδωσε το παρών ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιος, που στην αρχή απηύθυνε μήνυμα συμπαράστασης στον αγώνα κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών".

Η πορεία ξεκίνησε από την κεντρική πλατεία Κατερίνης, διέσχισε τον πεζόδρομο και μέσω της οδού Ανδρούτσου κατέληξε στην πλατεία πάλι όπου εψάλλει ο εθνικός ύμνος και οι διοργανωτές ανακοίνωσαν το πέρας της εκδήλωσης.

Όμως ο κόσμος δεν έφυγε και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας όπου και παρέμειναν εκεί για αρκετή ώρα τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο και με συνθήματα εκδήλωσε την κατηγορηματική αντίθεση του στα σχέδια της κυβέρνησης να δώσει το όνομα της Μακεδονίας μας στους σκοπιανούς.


Εκεί θυροκολλήθηκε ψήφισμα κατά της "Συμφωνίας των Πρεσπών".


Έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη για κάθε ενδεχόμενο, αν και δεν σημειώθηκε κάτι το ιδιαίτερο.

Η πορεία από την αρχή μέχρι το τέλος της ήταν ειρηνική, με παλμό και πάθος.

Μετά τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ αρκετοί από τους συμμετέχοντες συνέχισαν την πορεία τους με συνθήματα και τραγούδια στους δρόμους της Κατερίνης.