Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Σήμερα, η Χριστιανική Εκκλησία, τιμά τους προστάτες των γραμμάτων και των μαθητών, που ανέδειξαν όσο λίγοι την αξία της ελληνικής παιδείας και της χριστιανικής αρετής, που αναδείχθηκαν Πατέρες της Εκκλησίας και Άγιοι, με αξιοσημείωτη κοινωνική προσφορά και φιλανθρωπικό έργο, που διέθεσαν τη ζωή τους στην πίστη τους για το Χριστό.

Εύχομαι, από καρδιάς, Χρόνια Πολλά, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης. Με τη μελέτη των διαχρονικών διδαγμάτων των Τριών Ιεραρχών, ας παραδειγματιστούμε από τη σοφία και την πίστη τους και με γνώμονα τη μόρφωση, που μας εφοδιάζει με όλα τα αναγκαία πνευματικά εφόδια, να αναδειχθούμε άξιοι και χρήσιμοι άνθρωποι για την κοινωνία.

Οι τρεις Άγιοι Προστάτες της Παιδείας μας, εύχομαι, να φωτίζουν τους δρόμους, που οδηγούν στην αρετή, τη μόρφωση, την πρόοδο και την ανάπτυξη, να αποτελούν πρότυπα ακεραιότητας και ήθους, προκειμένου να προχωρήσουμε στη ζωή με εφόδια την πίστη στο Θεό και τη γνώση, τις αξίες της αγάπης για το συνάνθρωπο, της δικαιοσύνης, του αλληλοσεβασμού και της αλληλεγγύης, που δίδαξαν και υπηρέτησαν έμπρακτα οι Τρεις Ιεράρχες και που θα πρέπει να συνεχίσουν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν για το κοινό καλό.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας 
Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών 
της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας 
Σοφία Μαυρίδου