Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Με άποψη : Εμφυλιοπολεμική ρήξη;


Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Χωρίς αμφιβολία, ο Αλέξης Τσίπρας πέρασε δια πυρός και σιδήρου στην προσπάθειά του να υπερψηφίσει την επίμαχη "Συμφωνία των Πρεσπών".

Ωστόσο όμως, δεν μέτρησε την οξύτητα και την ένταση των αντιδράσεων.

Όσοι παρακολουθούν τα τεκταινόμενα, βεβαιώνουν ότι η κυβέρνηση πλήγωσε βάναυσα τα αισθήματα των πολιτών, επισημαίνοντας ότι μετά τη συμφωνία το κλίμα χειροτέρεψε για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α και για τον κ. Τσίπρα προσωπικά.

Υπό αυτή την έννοια, (το κυβερνητικό επιτελείο) θεωρεί βέβαιο ότι, η εκλογική επίδοση του κυβερνώντος κόμματος από τη Λάρισα και πάνω, θα είναι ιδιαιτέρως φτωχή και θα επιδράσει καταλυτικά συνολικά στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πρωθυπουργός έσπευσε την επομένη της "Συμφωνίας των Πρεσπών" να μεταφέρει τη συζήτηση από το εθνικό στο κοινωνικό πεδίο, μέσω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 650 ευρώ.

Και θα συνεχίσει να πράττει το ίδιο με άλλες ευκαιρίες, ακριβώς για να αμβλύνει τις κακές εντυπώσεις.

Οι κυβερνώντες υποσχέθηκαν στους πάντες τα πάντα, εξέθρεψαν φρούδες ελπίδες, καλλιέργησαν την οργή και την αγανάκτηση και τώρα έχουν αρχίσει να εισπράττουν τα επίχειρα της επιπολαιότητας.

Για να καλύψουν τις τραγικές ελλείψεις τους και για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με τις συνεχείς μεταλλάξεις τους, καταφεύγουν σε απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ύβρεις.

Τελικά παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις, ομολογώ ότι ο κ. Τσίπρας κατάφερε να είναι μόνος του εναντίον όλων και να μετατρέψει τις αποτυχίες της κυβέρνησής του σε εμφυλιοπολεμική ρήξη!

Καμία κοινωνία δεν μπορεί να ελπίζει σε ευημερία και προκοπή όσο περιφρονούν, υποτιμούν, απαξιώνουν και αποκλείουν ακόμη και τις νέες γενιές.

Μπορεί στη Δημοκρατία να μην υπάρχουν αδιέξοδα, αλλά μερικές φορές τις επιλογές μας, τις πληρώνουμε πολύ πανάκριβα...


* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι δημοσιογράφος, δ/ντης του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 Ν. Πιερίας