Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών - Κατάθεση ψηφίσματος στην ΕΛΜΕ Πιερίας για την "Συμφωνία των Πρεσπών"

Ανακοίνωση της Κίνησης Ελεύθερων Εκπαιδευτικών (για την τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας).


Αγαπητοί συνάδελφοι, στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, εκτός από την πρότασή μας για να αναλάβει η Ε.Λ.Μ.Ε. να καλύψει τα έξοδα των δικαστικών διεκδικήσεων των αναδρομικών (η οποία καταψηφίστηκε από τις κομματικές παρατάξεις), καταθέσαμε και το ακόλουθο ψήφισμα, με απόλυτο σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις των μελών του Δ.Σ.:



"Ψήφισμα ΕΛΜΕ Πιερίας για την συμφωνία των Πρεσπών"


«Η Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας καταδικάζει τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στην πόλη της Κατερίνης τις τελευταίες μέρες. Ταυτόχρονα όμως καταγγέλλει την αστυνομική βία, τη χρήση χημικών και τις προσαγωγές ανηλίκων μαθητών σε μια πρωτόγνωρη προσπάθεια εκφοβισμού.

Στο Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών καθόλα σεβαστές. Ωστόσο η έντονη αντίδραση των πολιτών, δείχνει ότι η περιφρόνηση του λαϊκού αισθήματος είναι λάθος επιλογή από πλευράς της πολιτείας.

Καλούμε την κυβέρνηση, έστω και τώρα ν’ ανακαλέσει και να προχωρήσει σε διενέργεια δημοψηφίσματος προκειμένου να ερωτηθεί ο ελληνικός λαός για το πολύ σοβαρό αυτό εθνικό θέμα.»



Το κείμενο καταψηφίστηκε από την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΜΕ, ενώ προς έκπληξή μας υπερψηφίστηκε από την ΔΑΚΕ. Ωστόσο, αντί να προωθηθεί στα Μ.Μ.Ε. και στα σχολεία, όπως συνηθίζεται, … εξαφανίστηκε!!


Ο νέος Πρόεδρος και ο νέος Γραμματέας, που ανήκουν αμφότεροι στη ΔΑΚΕ και υπερψήφισαν το συγκεκριμένο κείμενο, είναι αυτοί που χειρίζονται το email της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας και προτίμησαν να στείλουν στα σχολεία το έγγραφο της Ο.Λ.Μ.Ε. με τίτλο «Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης της Α ΕΛΜΕ Κυκλάδων»!!


Είναι προφανές ότι είτε μετάνιωσαν για την ψήφο τους είτε κάποιος τους τράβηξε το αυτάκι. Τα παιχνίδια με το συνδικαλιστικό μας όργανο συνεχίζονται. Η μπάλα στην εξέδρα. Παρακαλείται ο φίλαθλος που την έπιασε, να την επιστρέψει στο γήπεδο, για να συνεχιστεί το παιχνίδι. Έχει πλάκα να είναι κανείς μέλος του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.


Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών