Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Διευκρινίσεις και ενημέρωση του κοινού σχετικά με δημοσιευμένη σε μερίδα του τοπικού τύπου επιστολή υποψηφίου δημοτικού συμβούλου για το Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης

- Ο Δήμος Κατερίνης έχει αποδείξει διαχρονικά ότι θέτει τον Αθλητισμό σε πρώτη προτεραιότητα.


- Πλήρως εξοπλισμένες με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές, εγκαταστάσεις και υποδομές στο Β’ ΔΑΚ
- Με υπευθυνότητα και επιμέλεια, οι αθλητικοί χώροι σε όλο το εύρος του Δήμου συντηρούνται καθημερινά καταδεικνύοντας την ουσιαστική στήριξη της άθλησης.




Προς αποκατάσταση της αλήθειας με αφορμή δημοσιεύματα σε μερίδα του τοπικού τύπου που υπογράφει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και προκειμένου να μην δημιουργούνται στρεβλές εντυπώσεις περί δήθεν «απαράδεκτης εικόνας στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης από την αδιαφορία των υπευθύνων και την εγκατάλειψη», με σημείο αναφοράς ότι «[…]λάμπες οροφής εδώ και καιρό είναι καμένες και δεν αντικαθίστανται[…]» επισημαίνουμε τα εξής:

Ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) έχουν αποδείξει ότι θέτουν τον Αθλητισμό σε πρώτη προτεραιότητα, ενώ βάσει προγραμματισμού, με υπευθυνότητα και επιμέλεια, οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο το εύρος του Δήμου συντηρούνται καθημερινά, καταδεικνύοντας τη διαχρονική στήριξη της άθλησης και της ψυχαγωγίας ατόμων όλων των ηλικιών.

Προς την κατεύθυνση αυτή, σε ιδιαίτερο χώρο αναψυχής και σε αναπόσπαστο κομμάτι της αθλητικής ζωής των πολιτών, εξελίσσεται η λειτουργία του Κολυμβητηρίου στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, καθώς καθημερινά περισσότεροι από 1500 μαθητές, αθλητές και γενικότερα δημότες όλων των ηλικιών, αξιοποιούν τις πλήρως εξοπλισμένες εγκαταστάσεις του, συμμετέχοντας σε προγράμματα ατομικής & συλλογικής κολύμβησης.

Οι δύο κολυμβητικές δεξαμενές είναι θερμαινόμενες και διαθέτουν σύστημα αυτόματης χλωρίωσης και ελέγχου παραμέτρων, με δυνατότητα διαρκούς παρακολούθησης από οποιοδήποτε σημείο (σύστημα τηλεματικού ελέγχου), της ποιότητας του νερού, της θερμοκρασίας κ.λ.π.

Υπενθυμίζεται ότι, στο Κολυμβητήριο υφίστανται όλες οι υποδομές προσβασιμότητας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους για τα ΑμΕΑ, ενώ λειτουργεί και πρωτοποριακός μηχανισμός για την ασφαλή πρόσβασή τους στο νερό.

Το προσωπικό του κολυμβητηρίου αποτελείται από υπαλλήλους όλων των απαιτούμενων ειδικοτήτων, για την εύρυθμη λειτουργία του. Τα προγράμματα άθλησης, καθώς και η επίβλεψη των αθλούμενων γίνονται από έμπειρους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής & Ναυαγοσώστες.

Παράλληλα, υλοποιείται και φέτος για τους μαθητές των δημοτικών σχολείων, το καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης Κολύμβησης, που με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Κατερίνης, η Δ/νση ΠΕ Πιερίας και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας υλοποιούν από το σχολικό έτος 2008-2009. Όπως μάλιστα είναι γνωστό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει εισαχθεί πλέον για διδασκαλία, στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα.

Επιπλέον, πρόσφατα στο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης, οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε ελαιοχρωματισμό τόσο περιμετρικά του Γυμναστηρίου, όσο και των γηπέδων μπάσκετ και τένις, ενώ στα γήπεδα έχουν τοποθετηθεί λαμπτήρες τύπου LED που εξασφαλίζουν επαρκή ολονύκτιο φωτισμό για την απρόσκοπτη προπόνηση των αθλούμενων.

Δηλώνουμε με την ευκαιρία ότι είμαστε στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, προκειμένου να τον ενημερώσουμε διεξοδικά για την ανακαίνιση του χώρου του κολυμβητηρίου, για τους άριστα θερμαινόμενους χώρους των αποδυτηρίων, των διαδρόμων, την πρόσφατη ανακαίνιση του μηχανοστασίου, την αγορά ισοθερμικών παπλωμάτων πισίνας για την μη απώλεια θερμοκρασίας και την οικονομία πετρελαίου, την αισθητική βελτίωση των εγκαταστάσεων με εντυπωσιακά θέματα κολύμβησης να το κοσμούν, την τοποθέτηση κουφωμάτων και παραθύρων στα αποδυτήρια κ.α. (ενδεικτικά σχετικό φωτογραφικό υλικό επισυνάπτεται).


Σε ό,τι αφορά «τους λαμπτήρες που δεν αντικαθίστανται» ενημερώνουμε ότι έχει εκπονηθεί μελέτη αντικατάστασης των συμβατικών προβολέων με νέας τεχνολογίας τύπου LED, η παραγγελία των οποίων έχει δρομολογηθεί, ενώ η τοποθέτησή τους θα γίνει αμέσως μετά την παραλαβή τους.


Κάθε άλλη αναφορά «περί εγκατάλειψης και αδιαφορίας» συνδέεται αποκλειστικά και μόνο με επικοινωνιακά τεχνάσματα και με παραπληροφόρηση όσων αδυνατούν να τιθασεύσουν την τάση τους να γίνονται τιμητές των πάντων. Ταυτόχρονα είναι κακόβουλη και αποτελεί στρέβλωση της αλήθειας.







Ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.Α.Π.
Θεόδωρος Παυλίδης