Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019

Με άποψη: "Ο χρόνος μετρά αντίστροφα."

Γράφει ο Ηλίας Χρυσικός*

Η Ελλάδα έχει σοβαρά προβλήματα να λύσει, προκειμένου να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Οι πολίτες αισθάνονται απογοητευμένοι, φοβούνται ότι δεν θα κατορθώσουν να ακολουθήσουν τις ραγδαίες τεχνολογικές αλλαγές που καθορίζουν τις ιστορικές εξελίξεις.


Θα πρέπει να κατανοήσουν στελέχη και ψηφοφόροι, ότι μόνο με ρεαλιστικές λύσεις, μπορούμε να πάμε μπροστά.


Προέχει η σωτηρία της πατρίδα μας και δεν υπάρχουν άλλοι δρόμοι και άλλα χρονικά περιθώρια για πειραματισμούς.


Η προσωπική μου άποψη, είναι ότι, η Ευρωπαϊκή προοπτική είναι μονόδρομος.


Πρέπει να υπάρξει ριζική ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με τόνωση της ιδιωτικής οικονομίας, προκειμένου να δοθεί λύση μακράς πνοής στο πρόβλημα της ανεργίας και μόνο με ριζικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό και Φορολογικό σύστημα, στις ιδιωτικοποιήσεις και την παιδεία, θα επιτρέψουν στην οικονομία να λειτουργήσει αποδοτικά, με χαμηλότερο κόστος και με όφελος της κοινωνίας.


Ως χώρα, έχουμε πιεστεί τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές των Μνημονίων και στην παρούσα χρονική περίοδο, οφείλουν όλα τα κόμματα να τηρούν ύψιστη πατριωτική στάση.


Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι, οι κυβερνώντες θα κουβαλούν μόνιμα στις πλάτες τους, το βάρος της παραχάραξης της Ιστορίας, της απεμπόλησης των μακεδονικών αγώνων, κόντρα στην βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.


Οι κρίσιμες μέρες είναι μπροστά μας.


Η χώρα χρειάζεται μια δυνατή Κεντροδεξιά, που εκτός από "λογική", οφείλει να είναι ελκυστική σε όλα τα επίπεδα για να έχουμε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.


Οφείλουμε όλοι να δείξουμε, ότι δεν θέλουμε υποσχέσεις, αλλά ρεαλιστικές λύσεις.


Δεν θέλουμε ψεύτες και ανίκανους, αλλά εκείνους που έχουν σχέδιο και όραμα για να μας οδηγήσουν στην κανονικότητα.


* Ο Ηλίας Χρυσικός είναι Δ/της του ρ/σ Ενημέρωση 92,2 fm στο Ν. Πιερίας