Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

"More Active Teachers with Happier Students" στο 14ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

Το σχολείο μας υποδέχτηκε την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 και για μία εβδομάδα στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ 2018, "Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229", Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης με τίτλο "More Active Teachers with Happier Students"...

25 εκπαιδευτικούς από τέσσερις χώρες, την Τουρκία με δύο ομάδες εκπαιδευτικών από την Αττάλεια και το Κουσάντασι, την Πολωνία, Ισπανία και την Πορτογαλία.


Την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στις 9.00΄π.μ. έγινε η υποδοχή των ξένων αντιπροσωπειών στο χώρο του σχολείου μας με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς από τους μαθητές μας και στις 11.00’ πραγματοποιήθηκε η μεγάλη εκδήλωση στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης. Από την Τρίτη έως την Παρασκευή, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε τη διδασκαλία των μαθηματικών στους μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας από τους εκπαιδευτικούς των ξένων αντιπροσωπειών με ειδικότητα στα μαθηματικά. Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την παρουσίαση και έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.


Την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 επισκεφτήκαμε το δημαρχείο Κατερίνης μιλήσαμε με την αντιδήμαρχο Πιπίτσα Μακρίδου που χάρηκε για την παρουσία μας και στη συνέχεια συναντηθήκαμε με τον εκπρόσωπο του Δημάρχου, πρόεδρο του ΟΠΑΠ κ. Θεόδωρο Παυλίδη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Καλωσόρισε τα μέλη των αποστολών και τους παρουσίασε την ιστορία της πόλη της Κατερίνης και τους έδωσε πολλές πληροφορίες για τον τόπο μας, αλλά και για την ανάγκη να πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές ανταλλαγές και να υλοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα. Την ίδια μέρα μαθητές και μαθήτριες της θεατρικής ομάδας του σχολείου μας, με την καθοδήγηση της εκπ/κού αγγλικών Ελένης Μπαλογιάννη και τη φιλική συμμετοχή του εκπαιδευτικού ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Μπαλιάκα, παρουσίασαν στα μέλη των ξένων αντιπροσωπειών και σε μαθητές των τάξεων Ε΄ και ΣΤ΄ του σχολείου μας μία παράσταση στα αγγλικά στο θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ. Το βράδυ της Τετάρτης στον εξωτερικό χώρο του θαυμάσιου νεοκλασικού κτιρίου “Εννέα Μούσες“ πρώην αρχοντικό Τσαλόπουλου, δόθηκε μία υπέροχη μουσική παράσταση με την παρουσία ξένων και Ελλήνων επισκεπτών, από φίλους συναδέλφους μουσικούς, τον Δημήτρη Καραμούζα δ/ντή του 4ου Δ.Σ. Κατερίνης, Στάθη Τρελόπουλο δάσκαλο, Σωτήρη Τζήκα δάσκαλο του 14ου Δ.Σ. Κατερίνης και την ορχήστρα τους με ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, οι ξένες αντιπροσωπείες ξεναγήθηκαν από τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας στο Λιτόχωρο, τον Άγιο Διονύσιο, τα Πριόνια, το Κέντρο Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και τα Μετέωρα.

Το ταξίδι μας δεν τελειώνει εδώ, θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με τις μετακινήσεις στην Ισπανία, την Πολωνία και την Τουρκία.


Ο Δ/ντής του σχολείου 
ΤΟΝΑΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ