Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ ΣΚΟΥΦΑ

Με πολύ θλίψη η οικογένεια του Γ.Α.Σ. «ΑΡΧΕΛΑΟΣ» Κατερίνης καθώς και εγώ προσωπικά αποχαιρετίσαμε τις τελευταίες ημέρες ένα από τα επίλεκτα μέλη μας. Τον αθλητή και προπονητή του τμήματος του χάντμπολ, τον Σωκράτη Σκούφα.


Με τον εκλιπόντα ευτύχησα να συνεργαστώ την τελευταία εικοσιπενταετία, εγώ ως πρόεδρος του Αρχελάου και ο αείμνηστος Σωκράτης Σκούφας με την ιδιότητα του προπονητή.

Στο πρόσωπό του διέκρινα την ιδιαίτερη αγάπη για το άθλημα, το πάθος με το οποίο υπηρέτησε την ομάδα, την άοκνη διάθεση με την οποία διαπαιδαγωγούσε και δίδασκε στους αθλητές του την αγωνιστικότητα και την τακτική, το ασίγαστο του χαρακτήρα του ώστε να δημιουργεί και να διαπλάθει αθλούμενους-νικητές τόσο στους αγωνιστικούς χώρους, όσο και στη ζωή.

Ζήσαμε μαζί στιγμές γεμάτες χαρές, συγκινήσεις και ευτυχώς λιγοστές πίκρες. Γιατί άλλωστε ο αθλητισμός είναι ένα πολυσήμαντο κομμάτι που μόνο ομορφιές και υψηλά ιδανικά προσφέρει.

Στο διάστημα που διετέλεσα πρόεδρος του Αρχελάου, με τον Σωκράτη γευτήκαμε την τόσο μοναδικά ευχάριστη εμπειρία να απολαμβάνουμε την ομάδα μας ως πρωταθλήτρια να ανέρχεται στην Α1 εθνική κατηγορία του Ελληνικού πρωταθλήματος του χάντμπολ. Μάλιστα σε δύο αγωνιστικές περιόδους. Επιτυχίες που προήλθαν από το παραγωγικό έργο, την επιμονή και την ικανότητα του Σωκράτη, αλλά και την αγωνιστικότητα των αθλητών μας.

Δυστυχώς στο διάβα της συνεργασίας μας, η μοίρα επιφύλαξε στον εκλιπόντα δύσκολες και επίπονες στιγμές. Κτυπήθηκε από έναν ανίκητο αντίπαλο, μια μάστιγα της εποχής. Αλλά ως γεννημένος νικητής ο Σωκράτης ήξερε να αγωνίζεται και να ξεπερνά τα εμπόδια. Όρθιος και αγέρωχος δεν επηρεάστηκε διόλου από τον πιο δύσκολο αντίπαλο του και συνέχισε μέχρι τελευταία να υπηρετεί το άθλημα που σημάδεψε τη ζωή του, έχοντας πάντα δίπλα του εκτός από την οικογένειά του, τη διοίκηση του συλλόγου και τους αθλητές, καθώς τους φιλάθλους και όλη την κοινωνία γενικότερα.

Όμως επήλθε το μοιραίο. Ο Σωκράτης πέρασε στην αιωνιότητα. Η αθλητική Πιερία, ο Αρχέλαος, ο Ελληνικός αθλητισμός, φτωχότεροι πλέον.

Οι νεκροί λέει ο θυμόσοφος λαός, πεθαίνουν μόνον όταν λησμονιούνται. Ο Σωκράτης δεν λησμονιέται.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει. Αιώνια η μνήμη του. Καλό ταξίδι φίλε.




ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
πρώην πρόεδρος Αρχελάου Κατερίνης και
πρώην πρόεδρος Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΗΜΑΘΙΑΣ