Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

Eκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου από το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου - Θεατρική παράσταση "Ανάμεσα σε δυο πατρίδες".

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση κατά γενική ομολογία διοργάνωσε το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου...

στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου την Τρίτη 14 Μαΐου 2019 με ομιλητή τον Ομότιμο Kαθηγητή Φιλοσοφίας του ΑΠΘ κ. Νικόλαο Βαρμάζη, ο οποίος παρουσίασε εισήγηση με θέμα "Αξίες και Εκπαίδευση", που άγγιξε ιδιαίτερα γονείς, μαθητές κι όλους τους παραβρισκόμενους με τα σημαντικά μηνύματα για την παιδεία και το ρόλο του εκπαιδευτικού ως παιδαγωγού . Τον κ. Ν. Βαρμάζη τίμησε με αναμνηστική πλακέτα για το διδακτικό, επιστημονικό και συγγραφικό του έργο η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Μαρία Αβραμίδου.

Εισήγηση έκανε και ο κ. Α. Χαρίσης, ΣΕΕ κλάδου Εκπαίδευσης για την Αειφορία, 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Π.Δ.Ε., με το ενδιαφέρον θέμα "Προσφυγικές ροές και πολυπολιτισμική εκπαίδευση σε μια Ευρώπη βιώσιμης ανάπτυξης".

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφεριάρχης κ. Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ε. Λαγδάρης, ο Αντιδήμαρχος κ. Χ. Πορφυρίδης, ο Ιερέας Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου Γ. Μιάουρας Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Μακρυγιάλου κ. Μαρία Αβραμίδου, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων Μακρυγιάλου, πολλοί γονείς, κάτοικοι Μακρυγιάλου και μαθητές.


Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν σε συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα τη θεατρική παράσταση "Ανάμεσα σε δυο πατρίδες" στο πλαίσιο πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο: «Και δεν μπορώ και δεν θέλω και δεν πρέπει να σε ξεχνώ Πόντε μου αγαπημένε». Τη θεατρική διασκευή από το ομώνυμο βιβλίο της κ. Άννας Καρακασίδου-Μπίσκα έκανε η Θεολόγος του σχολείου κ. Τσεντόγλου Εύα και τη σκηνοθεσία οι καθηγήτριες κ. Μανισσάνου Σταυρούλα και κ. Τσεντόγλου Εύα. Πρόκειται για μια πολύ επιτυχημένη μαθητική παράσταση που ταξίδεψε τους παραβρισκόμενους στο δύσκολα χρόνια της προσφυγιάς και του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης λειτουργούσε Έκθεση Κειμηλίων των Ελλήνων του Πόντου και προσφέρθηκαν στους παραβρισκόμενους ποντιακά εδέσματα

Στο τέλος της εκδήλωσης η Τοπική Κοινότητα Μακρυγιάλου Πύδνας Κολινδρού βράβευσε μαθητές του σχολείου που διακρίθηκαν στα γράμματα, σε καινοτόμες δράσεις και στον Αθλητισμό.

Η Δ/ντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου Μακρυγιάλου συγχαίρουν όλους τους μαθητές που πήραν μέρος στην παράσταση και τους υπεύθυνους καθηγητές της υπέροχης αυτής εκδήλωσης κ. Εύα Τσεντόγλου, κ. Σταυρούλα Μανισσάνου και κ. Ιωάννη Ζαπουνίδη.



Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ 
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΑΛΗ