Πέμπτη, 23 Μαΐου 2019

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΛΕΦΕΔ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ / ΑΣΚΗΣΗ "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ" (ΦΩΤΟ)

Ο 12ος Μακεδονομάχος διεξήχθη στην περιοχή της Ελαφίνας στα Πιέρια όρη μεταξύ 2 έως 5 Μαΐου. Συμμετείχαν περισσότεροι από 300 άντρες και γυναίκες από όλη την Ελλάδα (Κύπρο, Κρήτη, Χίος, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπολη κτλ).


Το παράρτημα Πιερίας της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε με δύναμη 14 ατόμων, με μια 8μελή ομάδα ασκούμενων και με τους υπόλοιπους στην οργάνωση της άσκησης. Μάλιστα το παράρτημα Πιερίας είχε την τιμή να οργανώσει και να ¨τρέξει¨ δυο από τα αντικείμενα αξιολόγησης!

Η άσκηση ήταν πάρα πολύ απαιτητική σε αντοχή και γνώσεις. Περιελάμβανε όλα τα αντικείμενα που θα πρέπει να γνωρίζει ένας στρατιώτης πεζικού σήμερα. Το σενάριο της άσκησης ήταν απόλυτα ρεαλιστικό και βασιζόταν στις εμπειρίες που έχει αποκτήσει η λέσχη από την συμμετοχή της σε ασκήσεις του εξωτερικού.

Οι ομάδες διάνυσαν μέχρι 45 χλμ με πλήρη φόρτο και αξιολογήθηκαν στα παρακάτω αντικείμενα: Διαβιβάσεις, Α΄ βοήθειες μάχης, κλήση πυρών πυροβολικού, Α.Ρ.Β.Χ.Π. /μεταφορά τραυματία, μάχη αστικού περιβάλλοντος, αντίδραση σε ενέδρα, άμυνα,check point, διέλευση υδάτινου κωλύματος με λέμβο, αναγνώριση οπλικών συστημάτων, εύρεση και αντιμετώπιση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών όπως επίσης και σε άλλα αντικείμενα.


Η φετινή τελετή λήξης όπως και άλλες πολλές των τελευταίων ετών ήταν άκρως συγκινητική , πλανιόταν δε στην ατμόσφαιρα η αίσθηση ότι κανείς από τους παρευρισκόμενους δεν ήθελε να τελειώσει σε αντίθεση με την κούραση που όλοι είχαμε.


Φέτος μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Ε.Θ.Α Στρατηγός κος Μιχαήλ Κωσταράκος, που ως Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε ώθηση στο θεσμό της εφεδρείας και ο εμπνευσμένος λόγος του συγκίνησε όλους. Επίσης ο πάντα αεικίνητος και πάντα δίπλα μας επίτιμος πρόεδρος Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αντιστράτηγος ε.α. κος Κωνσταντίνος Τραχανατζής ζωντανός θρύλος των Ειδικών Δυνάμεων.


Τιμώμενη περιοχή φέτος, ήταν η Κρήτη. Ο λόγος που εκφωνήθηκε πριν το δρώμενο εξυμνούσε τον φόρο αίματος που κατέθεσαν οι Κρήτες μαχητές για την απελευθέρωση των ιερών χωμάτων της Μακεδονίας .


Περισσότερα για την άσκηση στην ιστοσελίδα της λέσχης: www.lefed.gr

Κατερίνη,16ης Οκτωβρίου 2, 3ος όροφος (στοά μπουμ),
ώρες λειτουργίας Δευτέρα 20:00-21:30.
τηλέφωνο: 698 402 4752
lefed_pierias@yahoo.gr
www.lefed.gr
f/b:Λέσχη Εφέδρων