Τετάρτη 3 Ιουλίου 2019

Ευγενική δωρεά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού

Αποδέκτης μιας σημαντικής δωρεάς - μεταξύ άλλων - βιβλίων, δίσκων βινυλίου, καθώς και μεταλλικών γλυπτών από τον κο Νταραμάρα Βασίλειο (συνταξιούχο μουσικό – καθηγητή Πανεπιστημίου), κάτοικο Κορινού...

πρόκειται να γίνει ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ). Μία δωρεά, η οποία σύμφωνα με την επιθυμία του δωρητή, θα αφορά αποκλειστικά τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού.

Ειδικότερα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού ενισχύεται εμπλουτίζοντας την συλλογή της με εννέα μεταλλικά γλυπτά, δύο βιβλιοθήκες (έπιπλα) με 504 βιβλία, μία δισκοθήκη με 103 δίσκους βινυλίου κλασσικής μουσικής, συνοδευόμενης από ένα στερεοφωνικό συγκρότημα και πικ απ, καθώς επίσης και προσωπικές συνθέσεις του δωρητή (χειρόγραφα και φωτοτυπίες).

Ήδη η σχετική δωρεά έγινε αποδεκτή με ομόφωνη απόφαση από το Δ.Σ. του ΟΠΠΑΠ, ενώ τόσο ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) Θεόδωρος Παυλίδης, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού ευχαρίστησαν εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Αναστάσιου Παπαζήση τον κο Νταραμάρα, για την ευγενική αυτή δωρεά, που όπως επισημάνθηκε αφενός συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και αφετέρου στην επίτευξη του στόχου να παραμείνει μια πλούσια και ταυτόχρονα δημιουργική πηγή γνώσης.


ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Γραφείο τύπου
03-07-2019