Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ & ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ

H ομοσπονδία μας στο πλαίσιο της ενημέρωσης των μελών της υπενθυμίζει ότι μέχρι τις 31/12/2019 πρέπει όλες οι επιχειρήσεις ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων...

σε κατηγορίες κλειδιών να αποκτήσουν το πιστοποιητικό κατάταξης. Επιχειρήσεις που επιλέγουν να μην κατατάσσονται σε σύστημα κλειδιών (δλδ. να πάρουν το πιστοποιητικό κατάταξης) υποχρεούνται να πληρούν τις υποχρεωτικές προδιαγραφές των καταλυμάτων του ενός κλειδιού, αλλά να υποβάλλουν γνωστοποίηση και να κατεβάσουν την κατηγορία σε "0 κλειδιά". (Απαιτείται υπεύθυνη δήλωση!)

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το άρθρο 32 του Ν. 4582/2018 υποχρεούνται οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων να καταχωρίζουν το διακριτικό τους τίτλο στις Υπηρεσίες ΓΕΜΗ. (προθεσμία μέχρι 31/12/2019)


Δηλώσατε ήδη τον Διακριτικό Τίτλο της επιχείρησης σας στο Γ.Ε.Μ.Η.;


Μετά την καταχώριση του Διακριτικού Τίτλου στο Γ.Ε.Μ.Η. πρέπει

1) να γίνει αποστολή του τίτλου στον ΕΟΤ με email στο pytcm@mintour.gr και
2) δήλωση στο https://notifybusiness.gov.gr (νέα γνωστοποίηση)

Η επιχείρηση υποχρεούται μέσα σε τριάντα (30) μέρες από την καταχώρηση του διακριτικού της τίτλου να ενημερώσει την οικεία Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού. Σε περίπτωση μη τήρησης των ως άνω υποχρεώσεων επιβάλλεται πρόστιμο ύψους χιλίων (1000) ευρώ.

Παρακαλούμε για αποστολή της γνωστοποίησης και στο email της ομοσπονδίας μας: makedoniaholidays@gmail.com

(Η διεκπεραίωση της γνωστοποίησης μπορεί να γίνει στην ομοσπονδία μετά συνεννόησης!)

Επίσης, οτιδήποτε άλλη αλλαγή έχει γίνει στην άδεια λειτουργίας σας, και έχει εκδοθεί γνωστοποίηση, παρακαλούμε για αποστολή της γνωστοποίησης στο email της ομοσπονδίας μας: makedoniaholidays@gmail.com. (Για την δική σας διευκόλυνση μπορείτε να αποστείλετε την γνωστοποίηση σας απευθείας από την πλατφόρμα notifybusiness.gov.gr)

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε την σωστή καταχώρηση των στοιχείων σας στο αρχείο της ομοσπονδίας, απαραίτητο για την ορθή έκδοση των καρτελών ενημέρωσης πελάτη και την έγκαιρη ενημέρωση σας.

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις παρακαλούμε να επικοινωνήστε με την Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας στο τηλ. 2351063350.


Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πιερίας - Ημαθίας - Πέλλας