Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Για το μάθημα των θρησκευτικών. Να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του ΣτΕ, άμεση και επιτακτική η ανάγκη.

*Του Παναγιώτη Μυργιώτη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) με μια πρωτοποριακή πρόσφατη απόφασή του επαναφέρει την επανένωση του μαθητικού δυναμικού της πατρίδας μας.

Οι, δήθεν, προοδευτικοί πρώην κυβερνώντες τεμάχισαν την ελληνική μαθητιώσα νεολαία σε τέσσερα κομμάτια. Ένα κομμάτι διδάσκονταν τον Ισλαμισμό (οι μουσουλμάνοι, το θρήσκευμα), άλλο κομμάτι διδάσκονταν τον παπισμό, έτερο τμήμα τον Εβραϊσμό και τέλος το μεγαλύτερο τμήμα διδάσκονταν όλες τις θρησκείες, έναν αχταρμά. Το τελευταίο τμήμα είναι το τμήμα των Ορθοδόξων Χριστιανών. Κανείς, λαλίστατος κατά τα άλλα, δεν αξιώθηκε να εξηγήσει για ποίο λόγο έγινε ο 4μερής χωρισμός της νεολαίας. Είναι λογικό, δημοκρατικό άλλοι μαθητές να διδάσκονται την πατρώα θρησκεία και άλλοι έναν αχταρμά; Πού είναι η ισότητα, η νομική και η παιδαγωγική; Θα ηδύνατο κάποιος να μιλήσει για ρατσισμό και επικίνδυνες νοοτροπίες διαχωρισμού των παιδιών – μαθητών.

Είναι ορθά παιδαγωγικά και επιστημονικά και δημοκρατικά αυτά τα πράγματα εις τον 21ο αιώνα; Να κυριαρχούν οι ιδεοληψίες και οι (δυναμικές) μειοψηφίες να επιβάλουν τη δική τους θέληση η οποία στηρίζεται σε απηρχαιωμένες αντιλήψεις οι οποίες απέτυχαν παταγωδώς, όπου εφαρμόστηκαν ερήμην της της λαϊκής βούλησης. Ο κονιορτός από τα ερείπια του σαθρού οικοδομήματος μας πνίγει μέχρι και σήμερα.

Όπως ταιριάζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία και να εφαρμόσει αμέσως τις αποφάσεις του ΣτΕ. Να στείλει εις το χρονοντούλαπο της Ιστορίας και εις τις μαύρες σελίδες της την νοοτροπία του τεμαχισμού της μαθητιώσας νεολαίας και τις εις βάρος της πλειοψηφίας αδικίες και ιδεοληψίες. Εμπρός, λοιπόν, εφαρμόστε τον νόμο.


*Μυργιώτης Παναγιώτης
Μαθηματικός