Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Grassroots Week

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019 στο Αθλητικό Κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας, στη Νέα Έφεσο πραγματοποιήθηκε μια Ποδοσφαιρική Εκδήλωση στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, υπό τον τίτλο ''Hello Football Friend''.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση εντάσσεται στο πανευρωπαϊκό πρόγραμμα της UEFA ''Grassroots Week''. Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας παρευρέθηκε εκεί, και παρείχε την υγειονομική κάλυψη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά από πολλές ποδοσφαιρικές ακαδημίες, παιδιά από τη «Μέριμνα Παιδιού», από το «ΣΤΗΡΙΖΩ», από το παιδικό χωριό Φίλυρο, από την «Περιχώρηση», αλλά και Roma.

Το αθλητικό κέντρο της Ε.Π.Σ. Πιερίας γέμισε με χρώματα, χαμόγελα, μπαλόνια και παιδικές φωνές. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα γεμάτη κέφι, χαρά και ποδόσφαιρο, οι μικροί μας φίλοι έδωσαν ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ''Bullying'' και του ''Ρατσισμού'', και απέδειξαν πως στον κόσμο του αθλητισμού δεν υπάρχει ''χώρος'' για κοινωνικές διακρίσεις. Για μια ακόμη φορά τα παιδιά ανέλαβαν παιδαγωγικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, μας δίδαξαν πως η ομαδικότητα, ο σεβασμός και το ήθος προάγουν όχι μόνο το «ευ αγωνίζεσθαι» αλλά και τον ίδιο μας τον εαυτό…

Η Διασωστική Ομάδα Πιερίας εκφράζει θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά, στους προπονητές τους, στην Ε.Π.Σ., στη διοργανώτρια της Ποδοσφαιρικής Εκδήλωσης, κ. Μέλα Σιδηροπούλου, αλλά και σε όλους όσοι συμμετείχαν και παρευρέθηκαν σε αυτή την τόσο όμορφη εκδήλωση!