Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ 12ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ

Ο ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΟΣ ΣΤΟ 12ο ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙ ΠΑΙΔΩΝ – ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ (ΜΕΧΡΙ 16 ΕΤΩΝ) ΚΕΝΤΡΟΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2019.



ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ 4 ΝΙΚΕΣ ΚΑΙ 1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΣΕ 5 ΑΓΩΝΕΣ!

Πρωταθλήτρια ομάδα της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας στο 12Ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων 2019 (μέχρι 16 ετών) αναδείχθηκε ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης κερδίζοντας επάξια την πρόκρισή του στα τελικά του 12ου Πανελληνίου Ομαδικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παίδων – Κορασίδων 2019 (μέχρι 16 ετών).

Η Τελική Φάση θα διεξαχθεί στο χρονικό διάστημα από 28 Νοεμβρίου έως 1 Δεκεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη σε αίθουσα του ξενοδοχείου «ΦΙΛΙΠΠΕΙΟΝ».

Το επίτευγμα κρίνεται σπουδαίο, αν αναλογισθούμε το τεράστιο υπόβαθρο των άλλων πανίσχυρων ομάδων που είχε να ανταγωνισθεί ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης.

Στο 12Ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι Παίδων – Κορασίδων έλαβαν μέρος συνολικά 11 ομάδες από όλη την Κεντροδυτική Μακεδονία.

Ο Σκακιστικός Όμιλος Κατερίνης σημείωσε 4 νίκες και 1 ισοπαλία σε σύνολο 5 αγώνων.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης με τις άλλες ομάδες ανά αγωνιστική, σε σύνολο έξι σκακιέρων ανά αγώνα, έχουν ως εξής:

1η αγωνιστική:
ΣΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΣΚΑΚΙΣΤΑΚΟΣ» - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 0,5 – 5,5

2η αγωνιστική:
ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» = 5,5 – 0

3η αγωνιστική:
ΣΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 1 – 5

4η αγωνιστική:
ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ = 4,5 – 1,5

5η αγωνιστική (τελευταία):
ΣΟ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΣΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ = 3 – 3

Στον Σκακιστικό Όμιλο Κατερίνης αγωνίστηκαν οι εξής αθλητές: Βαρδάκας Γρηγόριος, Παπαγιάννης Αστέριος, Γεωργιάδης Αθανάσιος, Γραμμένος Νικόλαος, Βαρδάκα Στυλιανή, Βαρδάκα Σοφία, Φλουρή Βασιλεία, Δελησαββίδης Διονύσιος και Βαρδάκας Πέτρος.

Οι κόποι μιας ολόκληρης χρονιάς, η ομοιογένεια, η συνοχή, το ταλέντο και η θέληση των σκακιστών και σκακιστριών του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης ήταν τα κυριότερα στοιχεία που τον οδήγησαν στην κατάκτηση της πρώτης θέσης του 12ου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Σκάκι Παίδων – Κορασίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2019.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία της ομάδας του Σκακιστικού Ομίλου Κατερίνης επιτεύχθηκε χάρις στη σοβαρή, σταθερή και επίπονη προσπάθεια όλων των παικτών, το κλίμα ομοψυχίας και προσήλωσης στο στόχο που υπήρχε αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση των γονέων των μικρών σκακιστών. Η συνολική εικόνα της ομάδας στους αγώνες επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία του τμήματος σκάκι τα τελευταία χρόνια στην Κατερίνη.