Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, κ. ΚΟΠΤΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ.


Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου και ώρα 12:00, μετά από πρόσκληση του Διευθυντή της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτση πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας και των Δ/ντών των σχολικών μονάδων Πιερίας στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου «Εκάβη».

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης ο κος Καζταρίδης, καλωσόρισε τον κ. Κόπτση και όλους τους παρευρισκόμενους και τόνισε την ιδιαίτερα αγαστή συνεργασία μεταξύ της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας και τον κ. Κόπτση προσωπικά, και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Ακολούθως, πήρε το λόγο ο κ. Κόπτσης, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Καζταρίδη αλλά και όλους τους Δ/ντές που αποδέχτηκαν την πρότασή του. Η εισαγωγή μιας Οργανωσιακής κουλτούρας στη Διοίκηση της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης αποτελεί ζητούμενο όπως ανέφερε ο κ. Κόπτσης. Στόχος της Περιφερειακής Δ/νσης «μέσα από συντεταγμένες ενέργειες, σχεδιασμό και μεράκι είναι να αλλάξουμε κάτι» επεσήμανε ο Περιφερειακός Διευθυντής.

Έπειτα, ο κ. Κόπτσης μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σχολεία σήμερα σε Π/θμια και Δ/θμια βαθμίδα εκπαίδευσης, για τις ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό που προσπαθούν να καλύψουν με αναπληρώσεις και κάλεσε τους Διευθυντές να διαχειριστούν σωστά το προσωπικό που διατίθεται στα σχολεία τους. Ιδιαίτερα επεσήμανε την αναγκαιότητα σωστής και άμεσης ενημέρωσης του Πληροφοριακού συστήματος My school όπου αποτυπώνεται η εικόνα των σχολείων.

Παράλληλα, ο κ. Κόπσης ανέφερε πόσο αναγκαία και σημαντική είναι η διαρκής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και η διάχυση των δράσεων των σχολείων στην κοινωνία.

Στη συνέχεια, ο κ. Καζταρίδης πήρε το λόγο και διαβεβαίωσε τον Περιφερειακό Διευθυντή ότι το όραμά του τον βρίσκει σύμφωνο και θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια για αλλαγή και βελτίωση.

Τη συνάντηση χαιρέτησαν ο Οργανωτικός Συντονιστής, κ. Γραίκος Νικόλαος και οι Συντονιστές εκπαιδευτικού έργου κ. Αγγέλη Βάια, κ. Αναστασιάδου Αλεξάνδρα, κ. Μπαμπαλώνα Ελένη και ο κ. Χαρίσης Αθανάσιος του 3ου ΠΕΚΕΣ Βέροιας.

Στο δεύτερο μέρος της συνάντησης τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους ερωτήσεις και ακολούθησε συζήτηση εφ΄όλης της ύλης.

Κλείνοντας τη συζήτηση ο κ. Καζταρίδης ευχαρίστησε τον Διευθυντή της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Κόπτση αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους.