Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019

Χιλιάδες βιβλία Καινής Διαθήκης μοιράζονται αυτές τις ημέρες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κατερίνης.

Χιλιάδες βιβλία Καινής Διαθήκης μοιράζονται αυτές τις ημέρες στα Γυμνάσια και τα Λύκεια της Κατερίνης, σε μαθητές και μαθήτριες.


Η Καινή Διαθήκη που δίνεται στους μαθητές-τριες της πόλης μας μοιράζεται από την Μητρόπολη Κατερίνης με την άδεια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας.

Όπως βλέπετε στην φωτογραφία είναι χρώματος παραλλαγής.










Από ότι διαβάζουμε στις πρώτες σελίδες της Καινής Διαθήκης, προσφέρεται δωρεάν από το Σωματείο "ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ" και είναι μια εκτύπωση της "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ".













Όπως αναφέρεται στο εισαγωγικό κείμενο : "Η μετάφραση αυτού του ιερού κειμένου της Καινής Διαθήκης έρχεται στο φως της δημοσιότητας με τις ευλογίες του Σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και της Εκκλησίας της Ελλάδος, καθώς και των Πατριαρχείων Αλεξανδρείας και Ιεροσολύμων.



➤ Διαβάζουμε στην επίσημη σελίδα της "Ελληνικής Βιβλικής Εταιρίας" :

Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία δεν ανήκει σε κάποια Εκκλησία. Είναι ένας αυτόνομος και αυτοχρηματοδοτούμενος μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Σταθερή πολιτική της Εταιρίας, ήταν και είναι η συνεργασία με όλες τις χριστιανικές Ομολογίες (Ορθόδοξη, Καθολική, Διαμαρτυρόμενη) και η εξυπηρέτηση όλων των Εκκλησιών. Η Ελληνική Βιβλική Εταιρία ως Αστική Εταιρία αποτελείται από μία Γενική Συνέλευση 35 Μελών, στην οποία συμμετέχουν μέλη της Ορθόδοξης, της Καθολικής και της Ευαγγελικής Εκκλησίας και εκλέγει ανά τριετία Διοικητικό Συμβούλιο.

https://hellenicbiblesociety.gr/



➤ Διαβάζουμε στην ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ για τους "Φίλους της Αγίας Γραφής" :


Οι Γεδεωνίτες ή Φίλοι της Αγίας Γραφής (αγγλ.: Gideons International) είναι ένας υπερδογματικός Χριστιανικός σύνδεσμός που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 180 χώρες. Η βασική δραστηριότητα τους είναι δωρεάν διανομή αντιτύπων της Καινής Διαθήκης και της Αγίας Γραφής, την οποία διαμοιράζουν σε πάνω από 80 γλώσσες. Συνηθίζουν να τοποθετούν ή να διανέμουν Γραφές σε ξενοδοχεία, ξενώνες, νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, ποινικά ιδρύματα, στρατόπεδα, σχολεία και πανεπιστήμια. Το όνομά τους το έχουν πάρει από τον Γεδεών της Αγίας Γραφής.
Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται από τον Μάρτιο του 1953 με πρωτεργάτη τον Μιλτιάδη Αγγελάτο από την Ελεύθερη Ευαγγελική Εκκλησία και επεκτάθηκε ώστε και αλλά μέλη από διάφορες Εκκλησίες συμμετέχουν στο έργο αυτό. Αρχικά διαμοίραζαν αντίτυπα της Νεοελληνικής Μετάφρασης. Σήμερα διαμοιράζουν και άλλες σύγχρονες μεταφράσεις της Αγίας Γραφής.

el.wikipedia.org