Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2020

ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΑΛΛΑ ΑΤΥΧΟΣ Ο ΔΙΑΣ, 0-2 Η ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

Έπειτα από μία άκρως ενθαρρυντική εμφάνιση που όμως δε συνοδεύτηκε και από το ανάλογο αποτέλεσμα...

ο Δίας Δίου γνώρισε εντός έδρας ήττα με 0-2 από την ΑΕ Καρίτσας στο γειτονικό ντέρμπι της 14ης αγωνιστικής και 1ης του δευτέρου γύρου για τον 3ο όμιλο της Γ’ Εθνικής.
Η ομάδα μας ήταν απόλυτα ανταγωνιστική και ανώτερη από την αντίπαλό της στο μεσοδιάστημα από το πρώτο μέχρι και το δεύτερο γκολ των φιλοξενουμένων, παρουσίασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσει το ματς με κορυφαία όλων το δοκάρι του Ηλία Μανίκα στο 34’, ωστόσο η ΑΕ Καρίτσας ήταν πιο αποτελεσματική και με δύο γκολ του Αλεξίου (9’ και 81’) έφυγε με το τρίποντο από το Δίον.

Με αυτή την ήττα η ομάδα μας παρέμεινε στους 16 βαθμούς, υποχωρώντας στην 9η θέση του πίνακα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο -1 από την ζώνη του υποβιβασμού.

Επόμενη αναμέτρηση για τον Δία την ερχόμενη Κυριακή (12/1 – 15:00) στην Καρδίτσα κόντρα στον Ατρόμητο Παλαμά.

Η ομάδα μας έμεινε πίσω στο σκορ μόλις στο 9ο λεπτό της συνάντησης, όταν μετά από αμυντικό λάθος η μπάλα έφτασε στον Κυρτέγο, ο οποίος πάσαρε στον Αλεξίου και εκείνος νίκησε με δεξί πλασέ τον Ζωγράφο για το 0-1.

Στη συνέχεια η ομάδα μας ανέβασε κατακόρυφα την πίεσή της παρουσιάζοντας σημαντικές ευκαιρίες για να φέρει το ματς στα ίσα πριν την ανάπαυλα.

Στο 20ο λεπτό ο Καλουσίδης εξαπέλυσε μακρινό σουτ με τον Ράντο να απομακρύνει τη μπάλα.

Στο 34’ ο Δίας έφτασε μία ανάσα από το 1-1, όταν ο Μανίκας μέσα από τη μεγάλη περιοχή πλάσαρε με το δεξί, με τη μπάλα να καταλήγει αργά και βασανιστικά στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να κυλάει παράλληλα με τη γραμμή τέρματος! Στη συνέχεια της ίδιας φάσης, ο Α.Παναγιωτίδης έστρωσε στον Παπαστεργίου ο οποίος σούταρε από πολύ πλεονεκτική θέση με τη μπάλα να περνά λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι.

Στο 39’ ο Μανίκας με όμορφη ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή από τα αριστερά αλλά το δεξί σουτ του κατέληξε εκτός εστίας.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα μας αύξησε ακόμα περισσότερο το πρέσινγκ στα αντίπαλα καρέ και στο 49’ ο Ανέστης Παναγιωτίδης μετά από τροφοδότηση του Μανίκα σούταρε με το αριστερό στην κίνηση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 57’ οι ίδιοι παίκτες συνεργάστηκαν ξανά, με τον Μανίκα να βγάζει παράλληλη μπαλιά, τον Α.Παναγιωτίδη να υποδέχεται τη μπάλα από πλάγια θέση και να σουτάρει με το δεξί υποχρεώνοντας τον Ράντο να παραχωρήσει κόρνερ.

Στο 66’ η ΑΕ Καρίτσας έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία με τον Κυρτέγο να στέλνει τη μπάλα πάνω από τα γκολπόστ αστοχώντας από το ένα μέτρο.

Στο 73’ ο Τοπαλίδης εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον Ράντο να παραχωρεί το κόρνερ.

Στο 81’ οι φιλοξενούμενοι διπλασίασαν τα τέρματά τους όταν ύστερα από ασίστ του Κυρτέγου, ο Αλεξίου πλάσαρε με το δεξί από το ύψος της μεγάλης περιοχής βρίσκοντας δίχτυα για το 0-2.

Στο 88’ ο Μανίκας σούταρε με το αριστερό από πλάγια θέση και εντός της μεγάλης περιοχής χωρίς ωστόσο να βρει στόχο.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Τζίκας με α’ βοηθό τον κ. Μιχτατίδη και β’ βοηθό τον κ. Τσεχελίδη (ΕΠΣ Μακεδονίας).

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΔΙΑΣ ΔΙΟΥ (Παναγιώτης Παρασίδης): Ζωγράφος, Λαζαρίδης, Δερμίσης (70’ Ευαγγελόπουλος), Νίκου, Λιόλιος, Παπαστεργίου (80’ Νάκας), Τοπαλίδης, Μαυρίδης (55’ Παγωνίδης), Καλουσίδης (67’ Καλαμπάκας), Α. Παναγιωτίδης Μανίκας.

ΑΕ ΚΑΡΙΤΣΑΣ (Μιχάλης Ζιώγας): Ράντος, Δαλαμήτρας (55’ Συράκος), Δημητρίου, Δημητρουλόπουλος, Λαγδάρης, Τροίρης, Γκίκα (90’ Λ.Φερνάντο), Οικονόμου, Κυρτέγος (88’ Μητράκας), Καραγκούνης, Αλεξίου (90’ Παπαιωάννου).




Γραφείο Τύπου Δία Δίου