Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και Λιτοχώρου στο Γ.Ν. Κατερίνης

Τα σωματεία συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και Λιτοχώρου συναντήθηκαν την περασμένη Παρασκευή με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης (ΓΝΚ) για να εκφράσουν την ανησυχία των συνταξιούχων για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο δημόσιο σύστημα υγείας στην Πιερία αλλά και συνολικά στη χώρα.

Μέσα από τη συζήτηση που είχαν οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων με το διοικητή προέκυψε ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παρά το γεγονός ότι κέρδισε χρόνο, δεν άλλαξε τίποτα το ουσιαστικό στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Στο Νοσοκομείο της Κατερίνης έγιναν μόνο 36 προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, σταγόνα στον ωκεανό δηλαδή, αν σκεφτεί κανείς τις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν τόσο μπροστά στην έναρξη της θερινής περιόδου, όσο και στο ενδεχόμενο νέας έξαρσης του κορονοϊού. Τραγική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση φυσικά όταν κάποιος χρειάζεται να κλείσει ραντεβού για εξετάσεις στο ΓΝΚ , αφού η αναμονή ξεπερνάει τον ένα μήνα με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία του ασθενή. Επιπλέον επικίνδυνη είναι η κατάσταση που προκύπτει λόγω της έλλειψης ιατρικού προσωπικού, αφού ασθενείς που προσέρχονται στο τμήμα έκτακτων περιστατικών όχι μόνο δεν εξετάζονται αλλά στέλνονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με δική τους ευθύνη, χωρίς ιατρικό συνοδό.

Έτσι μεταφράζονται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα της κυβέρνησης που μιλάει για αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος υγείας.

Οι εκπρόσωποι των σωματείων δηλώσαν ότι η ανάγκη για την προστασία της υγείας του λαού, επιτάσσει διαρκή αγώνα για ένα σύστημα υγείας σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν μακριά από την όποια μορφή επιχειρηματικής δράσης. Στη συζήτηση τονίστηκε ότι υγεία δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα για να κάνουν μπίζνες οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Παρά το γεγονός ότι ο λαός τήρησε τα μέτρα της καραντίνας όλο το προηγούμενο διάστημα της πανδημίας, επιβεβαιώθηκε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας υποβαθμιστικέ, αφού οι εργαζόμενοι στην υγεία κλήθηκαν να δώσουν τη μάχη με τον αόρατο εχθρό χωρίς εφόδια.

Τα σωματεία των συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Πιερίας και Λιτοχώρου, στέκονται στο πλευρό των υγειονομικών και στηρίζουν τα αιτήματά τους για 30.000 προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, Επαρκή μέσα ατομικής προστασίας των εργαζόμενων, Άνοιγμα όλων των ΜΕΘ Επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας, Δωρεάν υγεία για όλο το λαό.


ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ